Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό ‘Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αποκορώνου

Συνεδρίασε Μ. Τρίτη 11 Απριλίου το Συντονιστικό Τοπικό ‘Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αποκορώνου, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων .Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τόσο η προληπτική οργάνωση και ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου 2023, όσο και ο συντονισμός και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων στο στάδιο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών. Επίσης συζητήθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών και δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με το γενικό σχέδιο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
Στη συνέχεια επισημάνθηκε η μείωση προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών και η ελλιπής στελέχωση του Α.Τ. Αποκορώνου και τονίστηκε η σημαντική συμβολή της ομάδας εκτάκτων αναγκών Αποκορώνου με 20 και πλέον έμπειρους εθελοντές πυροσβέστες και 5 οχήματα. Σημαντική, επίσης, και φέτος η συμβολή του Δήμου Αποκορώνου με 3 μηχανήματα έργου και 3 φορτηγά όπου σε συνδυασμό με τους ανάδοχους εργολάβους έργων του Δήμου Αποκορώνου καθώς και με την ενεργοποίηση των εργολάβων δακοκτονίας , δημιουργούν επιπλέον συνθήκες θωράκισης της περιοχής μας .
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη συνοχής και συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης ομολογουμένως αντιπυρικής περιόδου μιας και η ξηρασία του καλοκαιριού σε συνδυασμό με φαινόμενα λειψυδρίας που αναμένονται για φέτος πρόκειται να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.
Στη συνεδρίαση ΣΤΟ συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών, το Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου, το Δασαρχείο, η Ομάδα Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου, Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι του Δήμου, τους οποίους συνεχάρη ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά τα προηγούμενα έτη και συνέχισε δηλώνοντας ότι όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε, λαμβάνοντας κάθε προληπτικό μέτρο ώστε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, τις δασικές εκτάσεις και τις περιουσίες του Αποκόρωνα.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα