Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου, με το προεδρείο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Τα χρόνια που υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση τόσο ως Δήμαρχος,  αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος,  μου αρκούν για να γνωρίζω καλά και τι δουλειά γίνεται στους Δήμους από όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης το Προεδρείο της ΠΟΕ ΟΤΑ,  σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, ακόμη και αν σε ορισμένα ζητήματα υπάρχουν διαφωνίες. Επισήμανε πως ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι για τον ίδιο συνώνυμο της ζωής του και έτσι παραμένει.

«Τα χρόνια που υπηρετώ στην Αυτοδιοίκηση, τόσο ως Δήμαρχος στο Δήμο Τρικκαίων αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος, αρκούν για να έχω πλήρη επίγνωση της προσφοράς των εργαζομένων και όλων των συνεργατών και φυσικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε» δήλωσε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των εργαζόμενων».

Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε την πάγια θέση του, που αποτελεί και θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. για την ανάγκη μονιμοποίησης των συνεργατών – όπως τους χαρακτήρισε – που εργάζονται στα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς. «Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μονιμοποιηθούν. Μακάρι να υπάρχει νομοθέτημα τέτοιο που θα το κάνει πράξη» και πρόσθεσε:

«Η ΚΕΔΕ και στο παρελθόν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα πως οι εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν 15 και 20 χρόνια δεν μπορούν να βιώνουν αυτήν την κατάσταση κάθε χρόνο. Κάθε καλοκαίρι με τις αιτήσεις να ανανεώνουν συμβάσεις.

Μέχρι τώρα είδαμε πως τελικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει και πήγαμε στη διαδικασία της εξπρές μοριοδότησης για τους ανθρώπους του “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Ακόμη και για αυτούς τους 130 που είναι εκτός των προσωρινών πινάκων, το ξέρετε πολύ καλά, ότι πήγαμε στον Υπουργό Εσωτερικών και ζητήσαμε να βρεθεί τρόπος ώστε αυτούς τους ανθρώπους να μπορέσουμε να τους απορροφήσουμε εμείς. 130 εργαζόμενοι αντιστοιχούν ως αριθμός σε λιγότερο από μισός εργαζόμενος ανά δήμο. Άρα με το που θα βγουν οι οριστικοί πίνακες, ακόμη και αυτό το πρόβλημα που υπάρχει γιατί έστω και ένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του μετά από 20 χρόνια δεν είναι μικρή περίπτωση, είναι πρόβλημα και το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε εμείς»

Δεν πάει άλλο με την κινητικότητα.

Θέλουμε προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου επανέλαβε στους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ πως η πάγια θέση της ΚΕΔΕ, αναφορικά με την κινητικότητα των υπαλλήλων, είναι πως «δεν πάει άλλο». Οι δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επαρκή αριθμό εργαζομένων, έστω για να επιτελούν τις βασικές τους λειτουργίες.

«Πιέζουμε καθημερινά και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό μέσο που διαθέτουμε για περισσότερες προσλήψεις στους Δήμους και το γνωρίζουν όλοι αυτό. Είναι αναγκαίες οι προσλήψεις προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Εγώ θέλω προσωπικό στους Δήμους αλλά με διαφανή και ορθό τρόπο που να απαντάει στις ανάγκες των οργανισμών. Όχι προσλήψεις που δεν θα ωφελήσουν πουθενά.

Αναφορικά με τις συμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τις συμβάσεις covid -19 ο κ Παπαστεργίου τόνισε: «Ας γίνει μια διάταξη που θα λέει ότι όσοι είχαν συμβάσεις Covid και δεν συμπλήρωσαν 24 μήνες ας τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν μια 2μηνη σύμβαση. Δεν έχουν την δυνατότητα αυτή σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τόνισε και πάλι την ανάγκη οι ΟΤΑ να έχουν επαρκή αριθμό γυμναστών καθώς ο αθλητισμός δεν αποτελεί εποχική ανάγκη.

Το παρών στην ευρεία σύσκεψη έδωσαν εκτός του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Καραγιάννης και οι κκ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: ΤΣΟΥΜΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ: ΚΡΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΦ. ΟΡΓ: ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΕΦ. ΔΗΜ ΣΧΕΣ: ΜΑΓΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΕΛΟΣ: ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πηγή: ΚΕΔΕ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα