Συνάντηση του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου με τον Υφ. Εργασίας Κώστα Καραγκούνη

Στο πλαίσιο κύκλου επαφών της κυβέρνησης με τοπικούς παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς για εργασιακά θέματα, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης συναντήθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανο Πουλημένο. Τον Υφυπουργό συνόδευσε ο Κώστας Ζορμπάς, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας.

Κεντρικοί πυλώνες των επαφών αυτών, είναι η ρύθμιση του ωραρίου των εργαζομένων του τουρισμού και το ασφαλιστικό, όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός. Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο στοχεύει στην ενημέρωση για την ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, αλλά και για την εφαρμογή του μέτρου της έκτακτης βάρδιας. Επιπλέον δίνει έμφαση στο επίκαιρο ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση, στις ακραίες συνθήκες καύσωνα που βιώνει η χώρα.

Εκτενώς συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού και η συνεπακόλουθη κάλυψη των θέσεων από αλλοδαπούς εργαζομένους, αλλά και οι συνθήκες στέγασής τους, που συχνά είναι ακατάλληλες.

Πέραν των εργασιακών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υφυπουργό για τα εξόχως πιεστικά προβλήματα της Κέρκυρας. Όπως επεσήμανε, τα ζητήματα της λειψυδρίας, των απορριμμάτων και του κυκλοφοριακού, μεγιστοποιούνται από τα τεράστια φορτία της τουριστικής περιόδου, με επιπτώσεις τόσο στην κοινωνία, όσο και στην τουριστική οικονομία.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το κτήριο του Ιστορικού Δημαρχείου, αλλά και όλα τα αρχιτεκτονικά μνημεία της παλιάς πόλης, δέχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον το επετειακό λεύκωμα «Στην Ηχώ του Αγώνα» που έλαβε ως αναμνηστικό δώρο.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα