Συνάντηση με τον Δ/ντη του Δικτύου Πόλεων ΔΕΠΑΝ Β. Κουτσιώρη είχε το ρομπότ Σοφία

Ραντεβού με το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ είχε το ρομπότ Σοφία στο πλαίσιο της “BEYOND”, της διεθνούς έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας σημείο συνάντησης των πιο καινοτόμων εταιρειών, αλλά και τεχνολογιών αιχμής.

Ο Διευθυντής του ΔΕΠΑΝ Βασίλης Κουτσιώρης συνομίλησε με την Sophia the Robot η οποία όπως φάνηκε γνώριζε αρκετά για το ΔΕΠΑΝ και την λειτουργία του Οργανισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δίνει λύσεις σε προβλήματα της Αυτοδιοίκησης δεδομένου ότι διαθέτει τεχνογνωσία και άρτια εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό με καινοτόμες ιδέες ενώ παράλληλα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων πόλεων και φορέων για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης η Σοφία τόνισε ότι η Τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει την αυτοδιοίκηση σε αρκετούς τομείς.

Να σημειωθεί ότι φέτος στο επίκεντρο της “BEYOND”, που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως και 27 Απριλίου, βρέθηκε η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και οι τρόποι με τους οποίους μεταμορφώνει κάθε πτυχή της ζωής μας.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα