Συνάντηση εργασίας του Σ. Κωνσταντινίδη με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Ηelexpo ενόψει των εγκαινίων της 87ης Δ.Ε.Θ.

Συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo πραγματοποίησε πρόσφατα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού φορέα και ενημερώθηκε για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει των εγκαινίων της 87ης διοργάνωσης της ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξης Τσαξιρλής,  παρουσίασαν στον κ. Κωνσταντινίδη τους βασικούς άξονες στους οποίους θα εστιάσει η φετινή ΔΕΘ, όπως είναι για παράδειγμα οι νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Όσον αφορά στην προετοιμασία της συμμετοχής της Βουλγαρίας, αυτή εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με τη διοίκηση του εκθεσιακού μας φορέα αντανακλά το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Τζήκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος που δείχνει η τιμώμενη χώρα είναι ότι στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ θα φιλοξενηθούν 60 βουλγαρικές εταιρείες και οργανισμοί, που αποτελούν ρεκόρ συμμετοχών βαλκανικής χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι στα 97 χρόνια ιστορίας της η ΔΕΘ χτίζει σταθερές και διαχρονικές γέφυρες προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επενδύοντας με πείσμα και δημιουργικότητα στην εξωστρέφεια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Από το 1926 έως σήμερα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης προάγει την ελληνική οικονομία. Αντανακλά τις τάσεις της, τους ρυθμούς ανάπτυξης που ακολουθεί, τονώνει την εξαγωγική δραστηριότητα και λειτουργεί ως βραχίονας επίτευξης εμπορικών συνεργασιών  με διεθνή προσανατολισμό.

Συνεχίζοντας στο δρόμο της δυναμικής εξέλιξης, η 87η διοργάνωση ανεβάζει ψηλότερα τον εκθεσιακό πήχη, αναδεικνύοντας τη ΔΕΘ σε επιχειρηματικό κόμβο και δικαιώνοντας το ιστορικό της παρελθόν”.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα