Συνάντηση Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου Με Το Νέο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

Με το νέο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου,   συναντήθηκε   ο Δήμαρχος  Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος.

Αρχικά ο κ. Σκάρλος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στο νέο Υπουργό για την συμμετοχή του στη Κυβέρνηση τονίζοντας πως η ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι τιμητική για το πρόσωπό του και δηλωτική της εμπιστοσύνης, με την οποία τον περιβάλλει ο Πρωθυπουργός  στην προσπάθεια της ενίσχυσης του έργου της κυβέρνησης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών του κράτους.

Πρόσθεσε πως ο κ. Παπαστεργίου άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και δήλωσε βέβαιος ότι θα εργαστεί με συνέπεια και υπευθυνότητα για τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος μας.

Ακολούθως, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το μεγάλο και πολύ σημαντικό στοίχημα των τοπικών αρχών και εκεί όπου πρέπει να εστιαστούν οι πολιτικές της επόμενης μέρας.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σκάρλος παρουσίασε όλες τις ψηφιακές δράσεις του Δήμου Σοφάδων,  ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά  οι τρόποι, με τους οποίους μπορούν να υποστηριχτούν οι περαιτέρω σχεδιασμοί του Δήμου στον τομέα αυτό, μέσω των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Αντικείμενο της, ιδιαίτερα παραγωγικής, συζήτησης ήταν  επίσης η πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Σοφάδων για την εξειδίκευση των έργων Smart City για ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού ύψους 500.000 ευρώ.  Ο Δήμαρχος ανέλυσε όλα τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ο κ. Παπαστεργίου δεσμεύθηκε πως θα σταθεί αρωγος σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, συνεχάρη το Δήμαρχο Σοφάδων για το γεγονός ότι επένδυσε  σε έναν  σχεδιασμό έξυπνης πόλης,  τονίζοντας ότι ο στόχος πρέπει να είναι η εφαρμογή απλών και έξυπνων λύσεων προς τους δημότες, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Σκάρλος σημείωσε:

«Ο Δήμος Σοφάδων έχει κάνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Με το νέο Υπουργό συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία μας, ώστε άμεσα να προχωρήσουμε σε νέες μεταρρυθμίσεις. Σκοπός μας ήταν και παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους»

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα