Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Γ. Ν. Πύργου.
* * * Βασικό θέμα συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ήταν τα μεγάλα θέματα στο χώρο Υγείας του Νομού και κυρίως τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ’ αιτίας της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου.
– Ο κ. Αντωνακόπουλος, που και ως ιατρός που γνωρίζει άριστα την κατάσταση εκ των έσω, τόνισε στον κ. Θεμιστοκλέους ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό ενδιαφέρον, μέσα κι από γενικότερες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να δοθούν τα σωστά κίνητρα σε γιατρούς για να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.
Η πολιτεία, όπως τόνισε, θα πρέπει να δει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα επαρχιακά νοσοκομεία ώστε να γίνουν ελκυστικά για τους ιατρούς και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις θέσεων, όπως πολλάκις έχει συμβεί στην περιοχή μας.
Τόνισε δε, ότι εκτός από το οικονομικό κίνητρο θα πρέπει να δοθούν και κίνητρα επιστημονικής και επαγγελματικής ανέλιξης. Διαφορετικά, το πρόβλημα όχι μόνο θα παραμένει αλλά δυστυχώς και θα επιδεινώνεται.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα