Συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στην τηλεδιάσκεψη για την Δράση “75 Δένδρα” για την 75η Επέτειο Ίδρυσης του ΟΗΕ

Ο Δήμος Πλατανιά συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψεις, εκπροσωπούμενος από το στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δρ. Λουκά Ανδριανό, για την δράση “75 Δένδρα” για την 75η Επέτειο Ίδρυσης του ΟΗΕ (75 UN – 75 trees UNAI SDG7) που είχε ως στόχο την ενδυνάμωση του παγκόσμιου συντονισμού φορέων για την συνέχιση των περιβαλλοντικών δράσεων δενδροφύτευσης σε όσο το δυνατόν περισσότερες γωνιές της Γης το 2021. Το νέο στοίχημα της δράσης είναι η δενδροφύτευση μέχρι 1 εκατομμύριο δένδρων το νέο έτος 2021 σε όλο τον κόσμο.

Στην τελευταία συνάντηση του έτους 2020, παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις και οι δράσεις του «Bourazani Wild Life Resort» στην Κόνιτσα που ενσωματώθηκε στη δράση. Επίσης, παρουσιάστηκε η νέα συμμετοχή από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα του Καναδά όπως και άλλες εξελίξεις της δράσης αυτής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου Πλατανιά για το “Πράσινο”, το έτος 2020, φυτεύτηκαν περί τα 1200 δένδρα, θάμνοι, καλλωπιστικά κλπ. σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Ο Δήμος Πλατανιά, με τον σχεδιασμό του αλλά και στηρίζοντας ενεργά το κάλεσμα του ΟΗΕ για την παγκόσμια εθελοντική συνεργασία μέσω της δενδροφύτευσης, με τη φύτευση 75 δένδρων Αμπελιτσιάς στον Ομαλό, στέλνει μαζί με τους λοιπούς συμμετέχοντες, το μήνυμα ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

Πηγή Δήμος Πλατανιάς Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα