Συμμετοχή Δήμου Τανάγρας στο Πρόγραμμα “Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020”

Συμμετοχή Δήμου Τανάγρας στο Πρόγραμμα “Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020”

Ο Δήμος  Τανάγρας, μετείχε στη δεύτερη συνάντηση του  προγράμματος “Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020”, το οποίο πραγματοποιήθηκε 24 και 25 Νοεμβρίου, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η συμμετοχή του Δήμου Τανάγρας στο πρόγραμμα είναι στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής και του οράματος μέσα από συντονισμένες δράσεις, ώστε να καταστεί δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που στοχεύει να δυναμώσει τα τοπικά χαρακτηριστικά του Δήμου Τανάγρας, να ανοίξει τους ορίζοντες του, να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων έξω από τα ελληνικά σύνορα.

Άλλωστε ο Δήμος Τανάγρας είναι ο επικεφαλής εταίρος στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος “Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020”.

Τον Δήμο, μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου κ Β. Περγάλια και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Γωγώ Καμπιώτου.

Στην Εσθονία η κα Καμπιώτου παρουσίασε το Δήμο Τανάγρας με οπτικοακουστικά μέσα αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για την περιοχή. Επίσης παρακολούθησε και την ατζέντα δράσης που είχε ετοιμάσει η Εσθονία.

Να σημειώσουμε ότι στις 11 και 12 Μαΐου, στο Σχηματάρι, στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια διεξήχθη η εναρκτήρια διακρατική συνάντηση αντιπροσωπειών του έργου «Europe in Question », όπου επισκέφθηκαν την χώρα μας εκπρόσωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, την  Πορτογαλία, τη Μάλτα και την Εσθονία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώνονται διήμερα forums και στις 7 συμμετέχουσες χώρες. Τα έξοδα του προγράμματος καλύπτονται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

IMG_8558

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website