Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στον διεθνή διαγωνισμό «F1 in Schools»

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων των δύο ομάδων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στον Διεθνή Διαγωνισμό ‘F1 in Schools’ στο πλαίσιο του οποίου μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και τρέξουν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα από πολυαιθυλένιο, συναγωνιζόμενοι γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ευρώπη.

Σκοπός της συμμετοχής είναι να μάθουν την έννοια του επιχειρείν, μέσα από τη συνεργασία, να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και δεξιότητες σχετικά με τη δημιουργία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

O Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο οποίος παρευρέθηκε στην παρουσίαση, συνεχάρη τους μαθητές και δήλωσε: «είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, με μια προσπάθεια που αναδεικνύει το όραμα και τη φιλοσοφία των νέων της πόλης, που με την αμέριστη υποστήριξη της Διεύθυνσης αλλά και των υπευθύνων καθηγητών σε κάθε βήμα και πρωτοβουλία, εμπνέουν και καθοδηγούν τη νέα γενιά. Είναι μια προσπάθεια που τιμά την πόλη μας και αποδεικνύει ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι νέοι μας έχουν όραμα και επιμονή. Ο Δήμος μας είναι σταθερός αρωγός στην προσπάθειά τους. Σήμερα μας έδωσαν ένα «μικρό μάθημα οικονομίας» και έχουν προσκληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 14/3/2018 για μια σύντομη παρουσίαση – ενημέρωση».

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Σοφία Χατζάρα συνεχάρη και εκείνη από την πλευρά της τη συντονισμένη προσπάθεια της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Καθηγητών του Σχολείου και συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες προσπάθειες των παιδιών είναι ο καλύτερη απάντηση στον εορτασμό του σχολικού έτους 2017 – 2018 ως Έτος Οδικής Ασφάλειας,όπως αυτό ανακηρύχθηκε συμβολικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.  Μετά την επιτυχία του ‘Ecomobility’ και την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσαν τα 2 υποψήφια σχολεία – Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Καντά: 182,80/200 και 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων: 184,38/200, ανοίγει ο δρόμος σε νέες δράσεις όπως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ3 ACT με θέμα την προώθηση των θεμελιωδών αξιών μέσω της εκπαίδευσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ευαγγελία Σύρμα οι δημιουργικές- συλλογικές δραστηριότητες μέσα από καινοτομικές παιδαγωγικές μεθόδους, προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα μιας ορθής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Η συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα αποτελεί βασικό κριτήριο ενεργητικής επαφής και επικοινωνίας  με την τέχνη, την επιστήμη, την τεχνολογία  και  τον πολιτισμό. Στόχος του σχολείου είναι η προαγωγή της γνώσης και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Αυτό επιτυγχάνεται  από τη συμμετοχή των μαθητών σε μια σειρά καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, αγωγής υγείας κ.ά. Για το λόγο αυτό και συμμετέχει στην τρέχουσα σχολική χρονιά και στο πρόγραμμα ERASMUS+ ‘’ΑCT – ACTive citizenship projects to enhance pupils’ social and civil competences’’ που έχει ως στόχο τη βελτίωση των πολιτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, προκειμένου να γίνουν οι αυριανοί ενεργοί πολίτες θετικοί την ανεκτικότητα.

Ο εμπνευστής και υπεύθυνος καθηγητής κ.Τάκης Αγγελόπουλος και οι κυρίες Α.Αναστασάτου και Ε. Μήλιου τόνισαν ότι η συμμετοχή των δύο ομάδων έχει ως στόχο τη δημιουργική ψυχαγωγία τους  σε πρώτη φάση,  εν συνεχεία την καλλιέργεια των ταλέντων, των φυσικών κλίσεων και δεξιοτήτων των μαθητών και τέλος την κοινωνικοποίησή τους και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού.

Οι μαθητές δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή στην αρχή της σχολικής χρονιάς και σήμερα έχουν στόχο τη καλύτερη δυνατή θέση στο διαγωνισμό. Κι αυτό δεν είναι ακατόρθωτο, αφού τους τελευταίους μήνες, παρέλαβαν το kit και τον εκτυπωτή και έστησαν κομμάτι – κομμάτι το μονοθέσιο, το συναρμολόγησαν, το έβαψαν και έχουν κάνει άπειρες ώρες δοκιμών σε ειδική πίστα για να καταφέρουν να πετύχουν τον καλύτερο χρόνο. Αν και πολλές φορές δυσκολεύτηκαν, εντούτοις δεν τα παράτησαν,  πείσμωσαν – προσπάθησαν παραπάνω και ξεπέρασαν τις δυσκολίες. Τώρα, δηλώνουν έτοιμοι και ενθουσιασμένοι να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πηγή: Δήμος Βριλησσίων

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα