Συμμετοχή Δήμου Πλατανιά στο Πρόγραμμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και την ΔΕΠ-Υ

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, έχει δημιουργήσει μια Κινητή Μονάδα, με σκοπό την αξιολόγηση των Μαθησιακών Δυσκολιών και την διάγνωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας, σε παιδιά που φοιτούν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου. Επίσης παρέχεται βραχεία συμβουλευτική υποστήριξη στην οικογένεια και κατά περίπτωση εξατομικευμένη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση στο παιδί και την οικογένειά του.

Μια διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους ειδικούς υγείας, αξιολογεί τις Μαθησιακές Δυσκολίες και την ΔΕΠ-Υ και υποστηρίζει το παιδί και την οικογένειά του στην αντιμετώπισή τους.

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ και αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι γονείς που έχουν παιδιά που φοιτούν στην Ά έως και ΣΤ΄ δημοτικού και τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί από άλλη υπηρεσία, κατά τα τελευταία 2 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, στα τηλέφωνα 28213-41010, 28213-41033 & 28213-41040 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ορίζεται η 12η Σεπτεμβρίου 2022.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα