Συμμετοχή Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, στην Αθήνα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετείχε ενεργά στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Νοεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Με θέμα «Διασυνδεδεμένες Βιβλιοθήκες – Linked Libraries», το συνέδριο διεξάχθηκε με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Συνέδριο, η Προϊστάμενη Βιβή Χουδαλάκη πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: «Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Πορεία προς το Φεστιβάλ Βιβλίου», παρουσιάζοντας τους σπουδαιότερους σταθμούς στην αναβαθμισμένη πορεία και εξέλιξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας, φτάνοντας έως το Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Για το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων αναλυτικότερα μίλησε ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και διευθυντής του, κ. Μανώλης Πιμπλής. Το παρών έδωσε και ο υπεύθυνος του έργου ψηφιοποίησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, κ. Αλέξανδρος Τζωρτζακάκης με την εισήγησή του: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε ψηφιακό περιβάλλον: Οι περιπτώσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων & Σύρου – Ερμούπολης».

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και οι βιβλιοθηκονόμοι του Δήμου Χανίων, Μαρία ΜαραβελάκηΧρυσούλα Αντωνακάκη και Αρχοντούλα Χουδαλάκη.

Όπως επισήμανε κατά την τοποθέτησή της, η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, κ. Χουδαλάκη: «Για εμάς, τους βιβλιοθηκονόμους των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, η παρουσία μας στο συνέδριο είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση, επαγγελματική ζύμωση, αναζήτηση νέων συνεργασιών και ανανέωση παλαιών επαφών. Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή που υποστηρίζει και στηρίζει τη “Διά Βίου Μάθηση” των υπαλλήλων του Δήμου μας, δίδοντας μας την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα τόσο ενδιαφέρον Συνέδριο».

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ζητήματα βιβλιοθηκονομίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις καλών πρακτικών, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης για την εξέλιξη, την πρόοδο αλλά και τα προβλήματα των βιβλιοθηκών στη χώρα μας.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα