Στον Πρωθυπουργό και 5 Υπουργούς τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Σημαντικές επαφές είχε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και των πέντε υπουργών που τον συνόδευαν στην Καρδίτσα.

Εκτός από την ομιλία του, ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να παραδώσει στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς αναλυτικό υπόμνημα για τις καταστροφές, τα έργα που εκτελέστηκαν και τις ανάγκες που υπάρχουν. Ταυτόχρονα έθεσε το θέμα της Ανάπτυξης της Λίμνης Πλαστήρα μέσα από την αποκατάσταση των υποδομών και τη στήριξη της κυβέρνησης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλία ζήτησε:

Από τον υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, την χρηματοδότηση έργων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην Αγία Μαρίνα, την Πεζούλα, κ.α.

Στον υπουργό ΥΠΕΝ κ. Σκρέκα έθεσε θέματα Περιβάλλοντος, ένταξη στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, αποκατάσταση των ποταμών Κερασιώτη, – Μέγα – Καριτσιώτη, επανακαθορισμός του οικολογικού ορίου της λίμνης.

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα συζήτησαν την έκτακτη χρηματοδότηση του 3ου Τεχνικού Δελτίου για έργα αποκατάστασης του Ιανού και γεωλογικές μελέτες για την Αγία Μαρίνα.

Από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό ζήτησε το τη χρηματοδότηση του αρδευτικού έργου της Νευρόπολης, ύψους 1.5 εκατ. ευρώ, την αξιοποίηση των πηγών Αγίου Γεωργίου Μορφοβουνίου, καθώς και την αγροτική οδοποιία στην Αμπελουργική Ζώνη.

Με τον συντοπίτη υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα την προώθηση των αιτημάτων του Δήμου.

Η υποδοχή των αιτημάτων ήταν θετική, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για μια νέα εποχή για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, κ. Τριαντόπουλο, τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τους βουλευτές Καρδίτσας κ. Κωτσό και Σκόνδρα, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, κ.α.

(Στις φωτογραφίες ο δήμαρχος με τον πρωθυπουργό, τον κ. Τσιάρα, υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή και τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, από την εφημερίδα «Αλήθεια» της Καρδίτσας)

Πηγή Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα