Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα
εκπαίδευσης για όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
“Μέσω της τεχνολογίας Virtual Reality, 19 μόνιμοι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και 45 έκτακτοι, αντιμετώπισαν και διαχειρίστηκαν πραγματικά σενάρια αντιμετώπισης πυρκαγιών και πλημμυρών, ώστε να είναι προετοιμασμένοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, να εκτιμήσουν όλους τους κινδύνους και στο τέλος να δράσουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια.
Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού πρώτης επέμβασης, είναι πρωταρχικό μας μέλημα και θα συνεχιστεί με περισσότερη ένταση και με σύγχρονα μέσα.
Παράλληλα φροντίζουμε η εκπαίδευση να μην μένει μόνο στην θεωρία αλλά να μεταφέρεται και στο πεδίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης πολλαπλών εστιών πυρκαγιάς ΑΙΝΕΙΑΣ 2024 – Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, που διοργανώσαμε με την Περιφέρεια Αττικής, στο Καβούρι Βουλιαγμένης, πριν από λίγους μήνες”, σημείωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Και πρόσθεσε: “Από την αρχή της θητείας μας έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος για να εξοπλίσουμε την Πολιτική Προστασία με το μέγιστο των δυνατοτήτων και όλη την τεχνολογία αιχμής.
Αταλάντευτη η θέση μας, να ενισχύουμε συνεχώς και να εφοδιάζουμε τον δημοτικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό, οχήματα και τεχνολογία αιχμής για να μπορέσει να επιτελέσει επιτυχώς τον ρόλο του, να προστατεύσει το πράσινο της πόλης μας και τους ανθρώπους της”.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα