Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Θανάσης Νασιακόπουλος για σειρά θεμάτων που αφορούν στους αγρότες της περιοχής

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με επιτροπή αγροτών από τις κοινότητες Ελευθερίου και Δήμητρας, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κω/νο Τσιάρα, τον Υφυπουργό Χρήστο Κέλλα, παρουσία του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Ντίνου Κόκκινου.

Στη συνάντηση ο Θανάσης Νασιακόπουλος επισήμανε ότι εκτός από τα πλημμυρισμένα κτήματα από τις θεομηνίες του προηγούμενου Σεπτεμβρίου τα οποία ήδη αποζημιώθηκαν και εκείνα στα οποία έχουν συσσωρευτεί φερτά υλικά και για τα οποία γίνονται δηλώσεις και θα αποζημιωθούν άμεσα,  υπάρχουν και  κτήματα στο σύνολο του Δήμου Κιλελέρ και όχι μόνο, τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να καλλιεργηθούν λόγω των καταστροφών (βαθιές ρηγματώσεις…) που υπέστησαν από τις  θεομηνίες Elias και Daniel που έπληξαν την περιοχή.

Τα συγκεκριμένα κτήματα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποζημίωση των 43 εκ. που πιστώθηκαν σε καλλιεργητές όμορων πλημμυρισμένων γαίων των καταστροφικών κακοκαιριών, πρέπει να τα αποζημιωθούν από την Πολιτεία αφού πρώτα γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες κρατικές  υπηρεσίες και διαπιστωθεί η μη δυνατότητα της καλλιέργειας τους. Η δίκαιη αποζημίωση  που αιτούνται  οι αγρότες, τόνισε ο Δήμαρχος αφορά στην απώλεια εισοδήματος κατά την καλλιεργητική περίοδο 2023 -24.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Θανάση Νασιακόπουλο ότι εντός τον ημερών θα δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα και άμεσα θα ανακοινωθεί ο τρόπος αποζημίωσης αυτών των παραγωγών.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό ότι τα προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν στον Δήμο Κιλελέρ από την κακοκαιρία Daniel έχουν αποκατασταθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αλλά όχι στο σύνολο τους.

Στη συνέχεια μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου τις ανησυχίες των αγροτών για την καθυστέρηση ανακοίνωσης της τιμής αποζημίωσης του βαμβακιού και των άλλων καλλιεργειών. Ο  Υπουργός δήλωσε ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις διορθωτικές κινήσεις που κάνει το Υπουργείο για να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές τιμές. Διαβεβαίωσε πάντως το Δήμαρχο ότι οι τιμές θα ανακοινωθούν εντός των ημερών και θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές για τους καλλιεργητές.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και μία δεύτερη συνάντηση στον Δήμο Κιλελέρ για να συζητηθούν αναλυτικά και τα υπόλοιπα θέματα τα οποία εκκρεμούν.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα