Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

Γ.Πατούλης: « Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί προτεραιότητα η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δρομολόγηση δράσεων με στόχο την αφύπνιση της οδηγικής συνείδησης»

Στο πλαίσιο του θεματικού Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή που διοργανώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ιννστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ΠΕΔ Κρήτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.), σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση όπου έλαβε μέρος επίσης το Ινστιτούτο Οδικής Συμπεριφοράς «Πάνος Μυλωνάς» παρέστη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός.

Συγκεκριμένα μαθητές Λυκείου της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ειδικότερα για τους κινδύνους που ενέχει η οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας ή υπό την επήρρεια μέθης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«H σημερινή μας επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν μία πολύ χρήσιμη εμπειρία κυρίως για τα νέα παιδιά τα οποία είχαν τη δυνατότητα να μάθουν με ιδιαίτερα εύγλωττο τρόπο για τις προυποθέσεις ασφαλούς οδήγησης.

Με δεδομένο ότι η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε τροχαία ατυχήματα, είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς αφενός να μεριμνήσουν για τα απαιτούμενα έργα υποδομής που θα περιορίζουν τις πιθανότητες ατυχημάτων. Αφετέρου οφείλουν να δρομολογήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με θέματα ασφαλούς οδήγησης και ορθής οδηγικής συμπεριφοράς.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο θρηνούμε πολλά θύματα τροχαίων ατυχημάτων, στην πλειοψηφία τους, νέοι άνθρωποι, γεγονός που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού. Είναι απαράδεκτο ένα μέσο μετακίνησης να μετατρέπεται σε φονική παγίδα.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί προτεραιότητα η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δρομολόγηση δράσεων με στόχο την αφύπνιση της οδηγικής συνείδησης».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βράβευσε μαθητές από σχολεία των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου οι οποίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Το έπαθλο για τους τρεις πρώτους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ήταν ένα ποδήλατο.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα