Στο Παρίσι για τη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Inclusive Growth in Cities – Ανάπτυξη στις πόλεις δίχως αποκλεισμούς» ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

photo-paris-2

 

Γ.Πατούλης: «Μόνο μέσα από ισχυρές αυτοδιοικητικές συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο θα βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν, γεγονός που αποτελεί τη βάση για την εθνική ανάπτυξη των χωρών»

 

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) Γ.Πατούλης συμμετείχε στη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Inclusive Growth in Cities – Ανάπτυξη στις πόλεις δίχως αποκλεισμούς» που διοργάνωσε στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ σε συνεργασία με το Δήμο της Γαλλικής πρωτεύουσας και το Ίδρυμα Ford.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Υόρκη και την έχουν συνυπογράψει, έως σήμερα, περίπου 50 δήμαρχοι απ’ όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Πατούλης υπέγραψε μαζί με άλλους Δημάρχους Ευρωπαϊκών πόλεων  έκκληση για τη διαμόρφωση κοινού σχεδίου δράσης, με στόχο την ανάπτυξη στις πόλεις χωρίς αποκλεισμούς.

photo-paris-5

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη Δήμαρχο Παρισιού Anne Hidalgo, τη Δήμαρχο Ρώμης Virginia Raggi και τον Δήμαρχο Βρυξελλών Yvan Mayer.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι κοινές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από τους Δήμους όλης της Ευρώπης προκειμένου μαζί με τις τοπικές κοινωνίες να οικοδομήσουν σε σύγχρονες βάσεις το κοινό μας μέλλον αλλά και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε τα εξής:

 

«Τέτοιου είδους συναντήσεις όπως αυτή που συμμετέχουμε σήμερα συμβάλλουν στο να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των Δήμων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Μόνο μέσα από συνέργειες και ισχυρές αυτοδιοικητικές συμμαχίες θα βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν, γεγονός που αποτελεί τη βάση για την εθνική ανάπτυξη των χωρών. Αυτό είναι και το ζητούμενο μας για την Ελλάδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι επαφές που είχα σήμερα με συναδέλφους Ευρωπαϊκών Δήμων ήταν ιδιαίτερα γόνιμες και εποικοδομητικές. Συμφωνήσαμε ότι μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε με τον πλέον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών και να διασφαλίσουμε ότι οι δημότες όλων των χωρών-μελών της Ε.Ε θα ζουν με όρους ισοτιμίας και χωρίς αποκλίσεις, σε ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά περιβάλλον».

 

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα