Στο Παγκόσμιο Συνέδριο UCLG που διοργανώνεται στο Καζάν της Ρωσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης «Οι κεντρικές κυβερνήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών»

photo kazanΠphoto kazan 2

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλες τις χώρες του κόσμου ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου του UCLG, γνωστού και ως ο «Ο.Η.Ε των Πόλεων» με αντικείμενο τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Το συνέδριο φιλοξενείται στο Καζάν της Ρωσίας.

Την  Κ.Ε.Δ.Ε εκπροσωπεί στο συνέδριο ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Α’ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

Κατά τη σημερινή ημέρα των εργασιών, στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των συνέδρων βρέθηκε ο τομέας των μεταφορών και ειδικότερα η ανάγκη σχεδιασμού που θα ενοποιεί και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών με όλα τα βιώσιμα μέσα, χωρίς αποκλεισμούς.

Όλες σχεδόν οι τοποθετήσεις των συνέδρων συνέκλιναν στο γεγονός ότι πρέπει να παρέχονται στους πολίτες αξιόπιστες, οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις μετακίνησης, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες συγκοινωνιακές ανάγκες.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Σε όλο τον κόσμο ενισχύεται ο ρόλος και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οι κεντρικές κυβερνήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι  βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι βασική προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και σε εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει καλύτερα εργαλεία που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τον πολίτη».

 photo kazan 1

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα