Αντιπροσωπεία του Δήμου Μαρώνειας Σαπών σε φεστιβάλ στο Νεντέλινο

Στο 16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Νεντέλινο της Βουλγαρίας συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Μαρώνειας Σαπών με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη. Οι δύο Δήμοι Μαρώνειας Σαπών και Νεντέλινο είναι αδελφοποιημένοι και η συμμετοχή αντιπροσωπειών τους σε εκδηλώσεις πολιτισμού αποτελούν πλέον θεσμό .
Να σημειωθεί ότι στην αντιπροσωπεία του Δήμου που έτυχε θερμής υποδοχής από τον Βούλγαρο Δήμαρχο Μπόγιαν Κεχανιωφ και τους συνεργάτες του συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κική Πατσάρα,ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Σταυρίδης και ο τέως Πρόεδρος της ΚΕΜΑΣ Πέτρος Δουδουλακάκης καθώς και ο τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ» που παρουσίασε χορούς της Θράκης στα πλαίσια του Φεστιβάλ .
Στο Φεστιβάλ που γίνεται ετησίως επί τριήμερο και προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη τη Βουλγαρία παρουσιάζονται φολκορικά συγκροτήματα και ερμηνευτές παραδοσιακών τραγουδιών και διαρκεί επί τριήμερο.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών μνημόνευσε για μία φορά τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και στάθηκε ιδιαίτερα στην επαφή και πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων Δήμων.
Η συμμετοχή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ενώ η φιλοξενία που επεφύλαξαν στην ελληνική αντιπροσωπεία οι Βούλγαροι οικοδεσπότες στην ελληνική αντιπροσωπεία ήταν πραγματικά άψογη και αξιομνημόνευτη (φωτογραφίες Δήμος Μαρώνειας Σαπών, Πέτρος Δουδουλακάκης, Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης “ΔΡΩ”)

Περισσότερα Δήμος Μαρώνειας Σαπών facebook

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα