Στο επίκεντρο της συζήτησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ η εξαγγελία του υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία

Γ. Πατούλης: «Επιθυμεί η πολιτική ηγεσία του υπ. Εσωτερικών τη συρρίκνωση των δημοτικών παιδικών σταθμών; ΟΤΑ, Εργαζόμενοι και Πολίτες θα αντισταθούμε»

 

 

Συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, στα γραφεία της Ένωσης.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, μία απόφαση η οποία, όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, είναι ανεφάρμοστη και απειλεί με συρρίκνωση τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης διαμήνυσε προς τα μέλη του Προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ πως η εισήγησή του κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, όπου θα συζητηθεί το θέμα,  θα είναι να συνταχθεί  η ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση κατά της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης, η οποία, όπως ανέφερε, δεν είναι υλοποιήσιμη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για άλλη μία φορά έλαβε μία απόφαση χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να μιλάμε για μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και την ίδια στιγμή να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της.

Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με την πρόθεση του υπ. Παιδείας να καταστήσει υποχρεωτική την εγγραφή των παιδιών άνω των 4 ετών στα προνήπια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: « Επιθυμεί η πολιτική ηγεσία του υπ. Εσωτερικών τη συρρίκνωση των δημοτικών παιδικών σταθμών»;

«Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή απαιτεί και υποδομές και προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ελληνικών οικογενειών. Πρόκειται για μία εξαγγελία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ας πάψει επιτέλους η κυβέρνηση να πετάει πυροτεχνήματα στον αέρα. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα. ΟΤΑ, εργαζόμενοι και πολίτες θα αντισταθούμε », σημείωσε ο κ. Πατούλης.

 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση κατέθεσαν την αγωνία τους για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της συγκεκριμένης εξαγγελίας του υπ. Παιδείας, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για μία απόφαση που βάζει “ταφόπλακα” στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

 

Στο κλείσιμο της συζήτησης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως τα αυξημένα προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απαιτούν κοινό βηματισμό της ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους, με στόχο τη βέλτιστη προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

«Οφείλουμε να λειτουργήσουμε εθνικά πάνω από κόμματα και με σταθερό προσανατολισμό την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, μέσω της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος. Έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της εθνικής ανάπτυξης» τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ μετείχαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γ. Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ Ν. Χιωτάκης και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γ. Αποστολόπουλος, Ν. Σακούτης και Απ. Λουλουδάκης.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα