Στην πρωτεύουσα του Δήμου Σιντικής η τελετή αδελφοποίησης με την Ηρωική Πόλη Νάουσας, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης

Στην πρωτεύουσα του Δήμου Σιντικής, το Σιδηρόκαστρο, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, παρουσία πλήθος κόσμου, η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Σιντικής και Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Νάουσας αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα, την Αντιδήμαρχο Δώρα Μπαλτατζίδου και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δημήτρη Θανασούλη βρέθηκε στο Σιδηρόκαστρο στο πλαίσιο της τελετής αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων.
Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δήμου Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, αιρετοί του Δήμου Σιντικής, καθώς επίσης και μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Νάουσας, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση με τραγούδια.
Οι δύο δήμαρχοι τόνισαν την σημασία της αδελφοποίησης η οποία επισφραγίζει, όπως επεσήμαναν, την αγαστή συνεργασία μεταξύ των Δήμων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών, καθώς και την από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα όπου διαπιστώνονται κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας δήλωσε μεταξύ άλλων: «η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τους δύο Δήμους μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στο φιλόξενο Σιδηρόκαστρο για την ανάπτυξη των Δήμων μας. Με πολλή μεγάλη χαρά τα Δημοτικά μας Συμβούλια αποφάσισαν την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, αναλαμβάνοντας από σήμερα την ανάπτυξη μόνιμων σχέσεων και την συνένωση των προσπαθειών προκειμένου να συμβάλουμε στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος για την πρόοδο, την ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου μας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης τόνισε: «σήμερα είναι ημέρα χαράς, καθώς δύο ιστορικοί Δήμοι, ο Δήμος Σιντικής και ο Δήμος Η.Π.Νάουσας αδελφοποιούνται. Πρόκειται για δύο Δήμους με πολλά κοινά χαρακτηριστικά στη λειτουργία τους, γεγονός που σημαίνει ότι η αδελφοποίηση θα ανοίξει τον δρόμο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν και τις δύο πλευρές. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολιτιστικούς μας συλλόγους που έδωσαν το δικό τους χρώμα στην τελετή αδελφοποίησης, τη χορωδία του Νομικού Προσώπου του Δήμου Η.Π.Νάουσας, αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν για την επιτυχή της διοργάνωση».
Κατά την τελετή οι δύο Δήμαρχοι υπέγραψαν πρωτόκολλο αδελφοποίησης, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Δήμων και ακολούθησε εκδήλωση με χορούς λαογραφικών συλλόγων του Δήμου Σιντικής και μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία του ΚΑΠΗ Νάουσας.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα