Στην παρέλαση της ομογενειακής κοινότητας στο Μόντρεαλ με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

Γ.Πατούλης: «Οι απανταχού ομογενείς αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, εκπροσωπώντας την ελληνική Αυτοδιοίκηση, παραβρέθηκε στην παρέλαση σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας στο Μόντρεαλ η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τελετάρχη τον Πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

 

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ Ν. Παγώνης, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι ελληνοκαναδικών αυτοδιοικητικών ενώσεων.

 

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Καναδό Πρωθυπουργό για τη σημαντική συμβολή της ελληνικής ομογένειας στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη από την κρίση αλλά και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας, όπως είναι η προβολή του Τουρισμού Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό τον ενημέρωσε για τη σχετική διημερίδα με θέμα τον ιατρικό τουρισμό η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαρτίου στο Μόντρεαλ, υπό τη διοργάνωση της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα την επιβλητική παρέλαση της ελληνικής κοινότητας εδώ στο Μόντρεαλ, όπου η εθνική υπερηφάνεια ξεχείλιζε.

Η ελληνική ομογένεια άγρυπνος φρουρός των ελληνικών παραδόσεων ενωμένη σαν μία γροθιά, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά, έξω από τα μητρικά χώματα.

Για όλους τους Έλληνες που βρεθήκαμε εδώ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης ήταν ο Πρωθυπουργός του Καναδά, γεγονός που αποδεικνύει το σεβασμό του στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας αλλά και  την πρόθεση του να τιμήσει έμπρακτα τον Ελληνισμό.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως οι απανταχού ομογενείς με την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμο τους με τις  πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.

Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό. Οφείλει όμως και η χώρα να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντας τους το δικαίωμα ψήφου.

Πολύτιμοι σύμμαχοι όμως είναι και πολλοί φίλοι της Ελλάδας όπως ο κ. Τριντό ο οποίος μου μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για τη χώρα μας.

Μόνο ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, θα τα καταφέρουμε».

 

Νωρίτερα ο κ. Πατούλης παρακολούθησε μαζί με τον Καναδό Πρωθυπουργό τη δοξολογία για την εθνική επέτειο η οποία πραγματοποιήθηκε στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα