Στην εκδήλωση μνήμης των προγόνων χωρικών της Αττικής που απελευθέρωσαν την Αθήνα από τους Τούρκους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

photo b 10.5

«Αναζητούμε τους σημερινούς ήρωες που με ενότητα θα δημιουργήσουν μια άλλη Ελλάδα».

 

 

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε χθες Δευτέρα, 9 Μαΐου, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στους προγόνους χωρικούς της Αττικής που απελευθέρωσαν την Αθήνα από τους Τούρκους στις 26 Απριλίου 1821, την οποία διοργάνωσαν οι Δήμοι Αμαρουσίου, Αγίων Αναργύρων-Καµατερού, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ιλίου, Μεταµόρφωσης, Παιανίας, Σαλαµίνας και Φυλής, κατόπιν αιτήµατος του ∆ήµου Φυλής.

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μνηµείο Άγνωστου Στρατιώτη όπου βρισκόταν η ιστορική Πύλη της Μπουμπουνίστρας από την οποία οι επαναστάτες εισέβαλαν στην Αθήνα.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης, τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών προγόνων χωρικών που απελευθέρωσαν την Αθήνα από τους Τούρκους.

photo 6 10.5

Σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Υποκλινόμαστε στους ήρωες των Δήμων μεταξύ αυτών και του Αμαρουσίου και γνωρίζοντας την ιστορία μας, αναζητούμε τους σημερινούς ήρωες που με ενότητα θα δημιουργήσουν μια άλλη Ελλάδα. Το παράδειγμα των χωρικών της Αττικής πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες».

photo 9 10.5

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), Βασίλης Οικονόμου (ΝΔ) και Δημήτρης Καβαδέλας (Ένωση Κεντρώων).

 

 

Στεφάνια κατέθεσαν όλοι οι συνδιοργανωτές Δήμαρχοι, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Γιώργος Πάντζας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατ. και Δυτ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου και Γιάννης Βασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς,

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Αγίων  Αναργύρων -Καματερού Νίκος Σαράντης, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, Φυλής Χρήστος Παππούς και Αντιδήμαρχοι των Δήμων Ιλίου, Μεταμόρφωσης και Παιανίας.

 photo a 10.5

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα