Στη Βαρκελώνη αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων: 8 πόλεις της Ευρώπης συναντήθηκαν για το μεταναστευτικό ζήτημα

Αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, βρέθηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, ανάμεσα σε 8 εταίρους από διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «UPARTICIPATE: Civic participation for non-EU immigrants».

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη, κυρίως, των εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταναστών, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ενσωμάτωσης των μειονοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου προγράμματος, που περιλάμβανε ενημερωτικές συναντήσεις αλλά και workshops,  η κ. Ζερβουδάκη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την κοινωνική πολιτική του Δήμου Χανίων αλλά και τις δομές που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα και έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν μια κοινωνία ισότιμη, χωρίς αποκλεισμούς, όπως το Κοινωνικό Πλυντήριο και το Κοινωνικό Κομμωτήριο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κα.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δομή του Κοινωνικού Πλυντηρίου/Κομμωτηρίου, επισημαίνοντας πως η παρουσία μιας τέτοιας δομής, ενδυναμώνει το κράτος δικαίου και ενισχύει τα ίσα δικαιώματα των πολιτών, διασφαλίζοντας  την πρόσβαση στην προσωπική υγιεινή και την αξιοπρέπεια.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις πολιτικές που εφαρμόζουν στα δικά τους κράτη, επιμέρους πόλεις και δήμους με σκοπό τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την ένταξη των μεταναστών.

Στο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης με σκοπό την αδελφοποίηση και τη δικτύωση ευρωπαϊκών πόλεων σε θέματα διαχείρισης και ένταξης μεταναστών, συμμετείχαν επίσης: η διοργανώτρια πόλη, Ayuntamiento de Manises (Ισπανία), ο Δήμος Kalnik (Κροατία), ο Δήμος Αθηένου (Κύπρος), αλλά και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Asociatia Scout Society (Ρουμανία), Balkan Agency for Sustainable Development (Βουλγαρία), Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto (Σλοβενία) και Mozaika platform for the promotion of jewish culture, Barcelona (Ισπανία).

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα