Στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

brussels-1brussels-3

Γ.Πατούλης: «Επιβάλλεται η συστράτευση των τοπικών κοινωνιών όλης της Ευρώπης προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο θέσεων για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των ευρωπαϊκών πόλεων»

 

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Γ.Πατούλης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη 170η συνεδρίαση του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στο οποίο είναι μέλος.

 

Κατά τη συνεδρίαση εκδόθηκε κοινό ψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να δηλωθούν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών επί του Ευρωπαϊκού Έτους και θα επιτρέψει την ενθάρρυνση των κρατών-μελών και των φορέων να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ισχυρότερης και πιο ολοκληρωμένης προσέγγισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Επιπρόσθετα τα μέλη του Προεδρείου με κοινό τους ψήφισμα αποφάσισαν να λάβουν συγκεκριμένη θέση για το θέμα της ενδιάμεσης επανεξέτασης του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, με δεδομένες τις πολύ σύντομες προθεσμίες που συνδέονται με τη διαδικασία που τηρείται για το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017.

 

Παράλληλα κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η υπογραφή μνημονίου συμφωνίας μεταξύ της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων και θα συμβάλλει θετικά στο νομοθετικό έργο της Επιτροπής στον τομέα της δημόσιας υγείας.

 

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η υπογραφή κοινού σχεδίου δράσης για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα δώσει σταθερότερη δομή στη συνεργασία των δύο αυτών οργάνων στην προσπάθεια μείωσης του κινδύνου καταστροφών.

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε τα εξής:

 

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις αποφάσεις που λάβαμε τα μέλη του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κατά τη σημερινή μας συνεδρίαση, εδώ στις Βρυξέλλες.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε επιβάλλεται η συστράτευση των τοπικών κοινωνιών όλης της Ευρώπης προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο θέσεων και μία ενιαία στρατηγική για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των ευρωπαϊκών πόλεων.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε.

Ενωμένοι και με σταθερή συνεργασία, μέσω του πολύ σημαντικού θεσμικού οργάνου που είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, εργαζόμαστε προκειμένου οι πολίτες όλης της Ευρώπης να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

Από εδώ, την καρδιά της Ευρώπης, στέλνουμε και ένα ηχηρό μήνυμα προς τις κεντρικές κυβερνήσεις οι οποίες πρέπει να αντιληφθούν πως πρέπει να διαθέσουν στις τοπικές αρχές τους απαραίτητους πόρους αλλά και τις αρμοδιότητες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιες για το καλό των πολιτών τους».

 

 brussels-4

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα