Στη Συνάντηση των Προέδρων των Κεντρικών Ενώσεων Δήμων των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης Γ. Πατούλης: «Εφαρμογή του 100% των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη χώρα μας»

paris-foto-1

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της ετήσιας και ιδιαίτερα σημαντικής συνάντησης των Προέδρων των Κεντρικών Ενώσεων Δήμων των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια, ζήτησε την πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

paris-foto-2

 

Παράλληλα επικρότησε το βασικό αίτημα της συνέλευσης για την πλήρη εφαρμογή του χάρτη, σε όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Εφαρμογή του 100% των διατάξεων του Χάρτη στο 100% του ευρωπαϊκού εδάφους που καλύπτει 47 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου».

 

Οι προτεραιότητες του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, περιλαμβάνουν για το διάστημα 2017-2020, την πλήρη αυτοτέλεια των Δήμων αυτοδιοικητικά και οικονομικά και θέτουν κόκκινες γραμμές σε οποιαδήποτε απόπειρα μείωσης αρμοδιοτήτων και πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Σε εποχές μεγάλης  κρίσης οικονομικής  κ αξιών, όπως η σημερινή, η εμβάθυνση των σχέσεων και των συνεργασιών των δημοτικών αρχών των Κεντρικών Ενώσεων Δήμων της Ευρώπης, είναι η μόνη ασφαλής οδός για την υπεράσπιση των τοπικών κοινωνιών και τη μείωση του χάσματος μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικών διοικήσεων.

 

Παράλληλα είναι η μόνη διέξοδος για την αποφυγή της περιθωριοποίησης και της ριζοσπαστικοποίησης των τοπικών κοινωνιών. Γίνεται πλέον σαφές σε όλη την Ευρώπη πως μόνο όταν οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν για τον τόπο τους, δημιουργείται τοπική ανάπτυξη η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική και ευρωπαϊκή ανάπτυξη».

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ  στη συνάντηση των Προέδρων των Κεντρικών Ενώσεων Δήμων των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου JeanClaude Frecon και την Gudrun Mosler Tornstrom η οποία αναμένεται να διαδεχθεί τον κ. Frecon.

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα