Στη Ρόδο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την 70η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Γ. Πατούλης: «Είναι εγκληματικό να μην αξιοποιούμε τις τεράστιες δυνατότητες των νησιών μας  προς όφελος της πατρίδας. Επιβάλλεται όλοι να σκεφτόμαστε εθνικά και όχι κομματικά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν μία γροθιά θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης επισκέφθηκε τη Ρόδο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απεύθυνε ο Δήμαρχος του νησιού Φ.Χατζηδιάκος, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εβδομηκοστή επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα οι οποίες πραγματοποιούνται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλου.

Ο κ. Πατούλης είχε μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση με το Δήμαρχο του νησιού για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον τουρισμό, τη νησιωτικότητα αλλά και τους τρόπους βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην νησιωτική ανάπτυξη και πρόσθεσε πως το στοίχημα είναι να αντιμετωπίζεται η νησιωτικότητα όχι ως πρόβλημα αλλά ως χρυσή ευκαιρία ανάπτυξης. Παράλληλα ανέφερε πως στην Ελλάδα της παρακμής στην οποία οδήγησαν τα 8 χρόνια κρίσης, επιβάλλεται η τόνωση των τουριστικών υποδομών, προκειμένου να δοθεί ισχυρή ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.

«Έχουμε έναν θησαυρό στη χώρα μας και αυτό είναι τα νησιά μας. Είναι εγκληματικό να τα αγνοούμε και να μην αξιοποιούμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν προς όφελος της πατρίδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη δημόσια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη με αφορμή τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση  είναι πέρα και πάνω από κομματικά χρώματα επισημαίνοντας παράλληλα πως για να δυναμώσει η φωνή των τοπικών κοινωνιών απαιτείται σύμπνοια, ενότητα και υπευθυνότητα από όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς. «Επιβάλλεται όλοι να σκεφτόμαστε εθνικά και όχι κομματικά. Η Μεταρρύθμιση που θέλουμε πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του θεσμού, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών μέχρι τέλους» ανέφερε.

Κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο του νησιού ο κ. Χατζηδιάκος του δώρισε συμβολικά, συλλεκτικά γραμματόσημα από επιχρυσωμένο ορείχαλκο, τα οποία κυκλοφόρησαν σε περιορισμένο αριθμό με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ παρέστη στην επίσημη τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη της Ρόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού παρουσία του υφ.Ναυτιλίας Ν.Σαντορινού των βουλευτών Δωδεκανήσου Μ.Κόνσολα και Δ.Γάκη και πλήθους κόσμου.

Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλος Γ’ καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες της καθολικής και αρμένικης εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Πατούλης θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στη Ρόδο, παριστάμενος στην επίσημη παρουσίαση του έργου της αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου του Πανίερου Ναού Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, από την καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αν.Μοροπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου και της θρησκευτικής ηγεσίας των Ιεροσολύμων.

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα