Στη λαμπρή τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να δυναμώσουν τη φωνή όλων όσοι θέλουν ειρήνη και συμφιλίωση για όλο τον κόσμο»

afi 1

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης παρακολούθησε σήμερα την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας η οποία πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα, στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου.

 

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

 

« Παρακολουθήσαμε μία λαμπρή τελετή. Από εδώ τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, την κοιτίδα του ολυμπισμού, ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι της η ολυμπιακή φλόγα, στέλνοντας ένα ισχυρό πανανθρώπινο μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, ελπίδα και συναδέλφωση όλων των λαών.

Το μήνυμα αυτό είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο, καθώς στις ημέρες μας εκατομμύρια συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τις εστίες τους και αναζητούν απεγνωσμένα ένα ασφαλές μέρος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Εμείς από την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να δυναμώσουν τη φωνή όλων όσοι θέλουν ειρήνη και συμφιλίωση για όλο τον κόσμο».

 

Η φλόγα ταξιδεύει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και φθάνει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου σε ειδική τελετή παραδίδεται σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας.

afi 3

Νωρίτερα ο κ Πατούλης βραβεύτηκε  από το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά για  τη συνεισφορά της ΚΕΔΕ και του ιδίου προσωπικά στη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας.

 

Στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Πατούλης έλαβε τιμητικό βραβείο και από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας για τη στήριξη που προσέφερε στον εμπορικό κόσμο της Ολυμπίας.

 

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για την τιμητική βράβευση και τους διαβεβαίωσε ότι η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξη της σε κάθε πρωτοβουλία, που έχει στόχο την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

afi 5

 

 

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα