Στα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλλιθέας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

photo 2 19.4

« Καλούμε όλους τους πολίτες να καταλάβουν τη σημασία που έχει η πρόληψη και να αξιοποιήσουν τις κοινωνικές δομές που τους παρέχουμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους»

 

Με την παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

 

Ο κ. Πατούλης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για το ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων.

photo 1 19.4

Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα. Δημιουργώντας ο Δήμος ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν αυτά τα νοσήματα πριν να χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας.

 Αυτή είναι άλλωστε και η αξία της πρόληψης. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη εποχή να δημιουργούνται τέτοιου είδους κοινωνικές δομές που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες. Για μία ακόμη φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δική της πρωτοβουλία, καλύπτει ανεπάρκειες και αντιμετωπίζει παθογένειες για τις οποίες θα έπρεπε να μεριμνά η κεντρική διοίκηση. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών. Καλούμε όλους τους δημότες να καταλάβουν τη σημασία που έχει η πρόληψη και να αξιοποιήσουν τις δομές που τους παρέχουμε.».

 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, Αντιπρόεδρος Α΄ του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ στο χαιρετισμό του δήλωσε: «Είμαστε όλοι περήφανοι που σήμερα εγκαινιάζουμε μία τόσο σπουδαία υποδομή, σαν το κέντρο πρόληψης υγείας Καλλιθέας. Κάναμε πολλές προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, όμως πραγματικά άξιζε τον κόπο. Με το ΚΕΠ Υγείας η δημόσια υγεία στην Καλλιθέα μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η  πρόληψη και η ενημέρωση σε θέματα υγείας θα εξυπηρετείται πλέον από μία επαγγελματική υποδομή υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Το κέντρο αυτό απευθύνεται σε όλους τους δημότες μας ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι ασφαλιστική κάλυψη. Τα προγράμματα μας θα προσφέρουν υπηρεσίες σε χιλιάδες δημότες κάθε χρόνο. Τα προγράμματα μας θα προσφέρουν προληπτικές εξετάσεις για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε διάφορους τομείς αλλά και ποικιλία ενημερωτικών δράσεων”.

 

Κατά την ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου εισηγητής ήταν ο ιατρός Γαστρεντερολόγος κ. Γ. Κουκούλης, ενώ την εισήγηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας πραγματοποίησε ο κ. Γ. Καλαμπαλίκης, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις από τα ΚΕΠ Υγείας είναι τα εξής:

▪Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

▪Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

▪Πρόληψη καρκίνου του μαστού

▪Πρόληψη καρκίνου του προστάτη

▪Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

▪Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων–καρδιαγγειακός κίνδυνος

▪Πρόληψη μελανώματος.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε και η Αντιδήμαρχος κα. Α. Πάσχου-Γιαννακού, ενώ παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Σ. Παπασπυρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ιατροί και πλήθος κόσμου.

 photo 3 19.4

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα