Στ. Καννής: «Όταν υπάρχει σύμπνοια μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου έχουμε και σημαντικά αποτελέσματα»

«Όταν υπάρχει σύμπνοια μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι αυτό το έργο και θα έχουμε και συνέχεια».
Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε μαζί με τον Περιφέρειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Βασίλη Γιαννόπουλο σε χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας καθώς και στο έργο που αφορά την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμάτων.
Η περιοδεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία του Πύργου όπου τοποθετήθηκαν τέσσερις κάδοι (ένας ανακύκλωσης και ένας σύμμεικτων απορριμμάτων αυτόματης συμπίεσης καθώς επίσης δυο ακόμα υπόγειοι σύμμεικτων απορριμμάτων) η συνολική χωρητικότητα των οποίων θα φτάνει τα 10.000 λίτρα.
Στην συνέχεια επισκέφθηκαν χώρους άθλησης και αναψυχής σε Λατζόϊ και Καράτουλα. «Είναι ένα έργο που απευθύνεται σε όλους τους δημότες και κυρίως στη νεολαία και στα παιδιά, να έχουν δημιουργικό χρόνο για άθληση και ψυχαγωγία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου.
«Η αστική αναζωογόνηση των οικισμών μας και ο σχεδιασμός ενός φιλόξενου δημόσιου χώρου που συμβάλλει στην εκτόνωση των κατοίκων, στην αισθητική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου παραμένουν στις προτεραιότητες μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
«Θα πρέπει να σημειώσω την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον δήμο Πύργου για την υλοποίηση του τόσο πρωτότυπου εγχειρήματος και έργου. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε πολλές ακόμα Τ.Κ σε όλους τους δήμους της Ηλείας» ανέφερε κατά την επίσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.
Οι παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί εντάσσονται στη δράση Αστικής Αναζωογόνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης»
Τον Δήμαρχο συνόδευε σε Λατζόι και Καράτουλα ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Παναγόπουλος ενώ στον Πύργο, εκτός από τον προαναφερόμενο, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβ. κ. Δημήτρης Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Νώντας Κυριαζής, Βασίλης Φάμελος και Δημήτρης Τζουανόπουλος καθώς και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Πύργου κ. Νανά Κρεστενίτη.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα