Συστήνονται «Κέντρα Κοινότητας» σε μεγάλους δήμους για την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής

Στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της χώρας θα εντάσσονται τα «Κέντρα Κοινότητας» που θα συσταθούν το επόμενο διάστημα.

 

Μετά από παρεμβάσεις του Προέδρου Γ. Πατούλη και εισηγήσεις της ΚΕΔΕ, το νομοσχέδιο που καταρτίζει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θ. Φωτίου, προβλέπει ότι οι δομές των «Κέντρων Κοινότητας» θα είναι λειτουργικά ενταγμένες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου τα «Κέντρα Κοινότητας» που  θα λειτουργούν στους Δήμους θα έχουν ως αρμοδιότητα το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

 

Η ΚΕΔΕ ως το συλλογικό όργανο των 325 Δήμων της Χώρας  εκτιμά, ότι η πρόταση και ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Με την σχετική πρόταση, θεωρούμε ότι τα «Κέντρα Κοινότητας» αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας λειτουργούν με ορθό και συντεταγμένο τρόπο στο επίπεδο κάθε Δήμου.

 

Η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι οποιαδήποτε διαφοροποιημένη πρόταση  για τη λειτουργία των «Κέντρων Κοινότητας», αφενός απέχει από την Εθνική Στρατηγική και αφετέρου, δεν διασφαλίζει την ύπαρξη προστιθέμενης αξίας από την υλοποίηση των δράσεων, δημιουργώντας παράλληλα πολλαπλά προβλήματα.

 

Όπως επισημαίνεται και στην αιτιολογική έκθεση που έχει καταρτίσει το Υπουργείο «λόγω αρμοδιότητας και εγγύτητας προς τις ανάγκες των πολιτών και, ιδιαιτέρως, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτει την υποδομή να διαχειριστεί κατά τρόπο αποτελεσματικό και επωφελή για τους κοινωνικά αδύναμους το έργο των Κέντρων Κοινότητας».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα