Σειρά επαφών του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με παράγοντες της πολιτικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας των ΗΠΑ, με αντικείμενο την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας

anaptixsiaki_prooptiki2 anaptixsiaki_prooptikiny1

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Καίριος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της χώρας υπό την προϋπόθεση οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν μόνες τους για τον τόπο τους

 

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες των ΗΠΑ.

Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο  της διημερίδας με θέμα ο «Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του» που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος, στη Νέα Υόρκη (29-30 Οκτωβρίου).

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. κΔημήτριο  στον οποίο μεταβίβασε τις ευχές του ελληνισμού για το μεγάλο έργο που επιτελεί και τον ενημέρωσε για τη συμβολή τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού στη προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας.

Επιπλέον ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να καταστήσει τον τουρισμό υγείας μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα.

Επίσης συνάντησε το Γενικό Πρόξενο Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, καθώς και τον Πρόξενο Εμμανουήλ Κουμπαράκη, με τους οποίους είχε μακρά συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με τους ‘Ελληνες της διασποράς, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τους χρειάζεται στην πορεία προς την εθνική αναγέννηση.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης  μετέβη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου είχε συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας και επιφανή στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και με ανώτατους αξιωματούχους από την Ουάσιγκτον. Παρέστη επίσης σε ειδική εκδήλωση της εφημερίδας Hellenic News of America  όπου και βραβεύτηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο. Σημειώνεται ότι στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε για το επιστημονικό του έργο ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας καθηγητής κ. Στέφανος Φούσας.

Ο κ. Πατούλης  είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της ιατρικής και της πανεπιστημιακής κοινότητας με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών, για πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία της Ελλάδας. Κατά τις επαφές του με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου – μεταξύ των οποίων και τον κ. Γ. Κατσιματίδη– συζητήθηκαν διεξοδικά τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα προώθησης, με τη συμβολή της ομογένειας, του Τουρισμού Υγείας ως έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης για τη χώρα μας. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή της προοπτική επενδύοντας στο επιστημονικό της δυναμικό και στον τουρισμό που είναι ισχυρά εξαγώγιμα προϊόντα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η επίσκεψη στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών και δράσεων σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την εξεύρεση αναπτυξιακών δυναμικών που θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή ο ρόλος τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καίριος, υπό την προϋπόθεση οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν μόνες τους για τον τόπο τους και να προασπίζουν τα συμφέροντα των πολιτών τους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Αν κατακτηθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο τότε θα έρθει γρήγορα και η εθνική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης με προστιθέμενη αξία για πολλούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας. Στην προσπάθεια αυτή ζητάμε την συμπαράσταση της ελληνικής ομογένειας που πάντα στηρίζει την πατρίδα μας στις πλέον δύσκολες στιγμές. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα συντονισμένο Σχέδιο Δράσης, για την προώθησή του Τουρισμού Υγείας σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσα σε αυτές εντάσσεται ένα μεγάλο συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη τον ερχόμενο Μάιο».

anaptixsiaki_prooptiki4 anaptixsiaki_prooptiki3anaptixsiaki_prooptiki6 anaptixsiaki_prooptiki5

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα