Σειρά επαφών του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με υπουργούς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι

photo-roumania-1

Στο επίκεντρο των συζητήσεων η ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δεσμών των δύο χωρών και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

Η ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας-Ρουμανίας αλλά και η  ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας ήταν τα αντικείμενα συζήτησης  στη σειρά επαφών που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με υπουργούς της Ρουμανικής κυβέρνησης και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας της Ρουμανίας , στο πλαίσιο της επίσκεψής που πραγματοποίησε στο Βουκουρέστι.

Η επίσκεψη του κ. Πατούλη έγινε μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Βουκουρεστίου Gabriela Firea, με την οποία είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας  και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν  στο χώρο της αυτοδιοίκησης, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία της, προς όφελος των πολιτών.

photo-romania-2

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανταπέδωσε την πρόσκληση στη Δήμαρχο Βουκουρεστίου, την οποία κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα, με αφορμή και τη διοργάνωση του συνεδρίου για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό, τον ερχόμενο Μάιο στην Ιθάκη.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον τ. υπουργό Υγείας Nicolae Banicioiu με τον οποίο συζήτησε κυρίως τους τρόπους διμερών συνεργασιών με στόχο την αποτελεσματική προώθηση και προβολή του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

photo-romania-3

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά και στο έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ρουμανίας, με δεδομένο το πλήθος Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν εκεί, την επιστήμη της ιατρικής.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τον Έλληνα Πρέσβη στη Ρουμανία Β. Παπαδόπουλο με τον οποίο συζήτησε θέματα που σχετίζονται με την ισχυροποίηση του ελληνικού στοιχείου στη χώρα και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας και με την υπουργό Τουρισμού της Ρουμανίας Anca PavelNedea.

Η συζήτηση με την υπουργό Τουρισμού εστιάστηκε κυρίως στους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για την ανάπτυξη του τουρισμού, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

 

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα