Σειρά επαφών ΚΕΔΕ σε ΥΠΕΣΔΑ και Βουλή με αίτημα την απόσυρση του άρθρου 13 από το Πολυνομοσχέδιο

_AR_5731Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τους εισηγητές των κομμάτων στη Βουλή και με αρχηγούς κομμάτων, είχε σήμερα το Προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη.

 

Στόχος των επαφών ήταν η άμεση απόσυρση του άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», καθώς και η τροποποίηση και άλλων διατάξεων αυτού.

 

Όπως επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με ομόφωνη απόφασή τους όλες οι παρατάξεις της αυτοδιοίκησης, (αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί και από ΠΕΔ), θεωρούν επιβεβλημένη την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου καθώς μεταξύ άλλων στερεί από τους Δήμους σε ετήσια βάση θεσμοθετημένους πόρους ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που ευνοεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος των υπόλοιπων πολιτών, ενώ υποχρεώνει τους Δήμους να καλύπτουν τα έξοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών τους από μειωμένο αριθμό υπόχρεων.

 

Στο πλαίσιο των επαφών που υπήρξαν στη Βουλή οι δήμαρχοι απέσπασαν από όλα σχεδόν τα κόμματα τη δέσμευση ότι θα ζητηθεί η απόσυρση του επίμαχου άρθρου, ενώ θα διατυπωθεί και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

 

Την ιδία ώρα προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπήρξε από τη Βουλή πρόσκληση στα  όργανα της Αυτοδιοίκησης να διατυπώσουν τις θέσεις και τις παρατηρήσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες στο περιστύλιο της Βουλής η μη πρόσκληση των οργάνων της αυτοδιοίκησης ήταν αποτέλεσμα μεθοδευμένων ενεργειών συγκεκριμένων προσώπων.

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τέτοιου είδους κινήσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες προκαλούν ισχυρό πλήγμα στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο δύσκολο έργο που επιτελεί σε κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

 

Το Προεδρείο τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Πρόεδροι των ΠΕΔ και Δήμαρχοι Μεσογείων, είχαν επαφές με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, τον αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφα, με τον Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλο, τους Βουλευτές της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη και Θ. Μπούρα, το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου και τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ  Κ. Κατσίκη.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα