Συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εφημερίδα «Επένδυση»

Γ.Πατούλης: «Η θέσπιση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Καλώ τον κ. Σκουρλέτη να αποκαλύψει επιτέλους το κυβερνητικό σχέδιο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση»

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως ο Καλλικράτης δεν θα αλλάξει χωρίς τη συγκατάθεση των Δήμων έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Επένδυση».

Ο κ. Πατούλης θέτοντας τις «κόκκινες γραμμές» της Αυτοδιοίκησης Α’βαθμού, τάχθηκε κατά της μείωσης της θητείας των αιρετών από τα 5 στα 4 χρόνια και επισήμανε ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές δεν θα λύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά την Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς οραματίζεται τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να γίνει διάλογος όταν η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τις θέσεις της και κρύβεται πίσω από ένα πολυσέλιδο και ανερμάτιστο πόρισμα μιας επιτροπής».

Επιπρόσθετα διαμήνυσε την πρόθεση της Αυτοδιοίκησης να αντιδράσει με αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, για να αποτρέψει την υποβάθμιση του θεσμού.

Δείτε εδώ το αναλυτικό κείμενο της συνέντευξης του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα