Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι

Θέμα: Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις που αφορούν τα υγειονομικά καταστήματα.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και το Δίκτυο Οργανώσεων Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο θα παραχωρήσουν αύριο,  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, στον 3ο όροφο).

Αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου είναι το νομοσχέδιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις που συζητείται στην βουλή και σύμφωνα με το οποίο καταργούνται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από τους Δήμους, η άδεια μουσικών οργάνων σε εστιατόρια, μπαρ κ.ά., γεγονός που θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα κέντρα των αστικών πόλεων, στα ιστορικό κέντρο και γενικότερα σε όλους τους Δήμους.

Το Δ.Σ της ΚΕΔΕ, ήδη από τον Αύγουστο του 2016, είχε ζητήσει να εξαιρεθούν οι αδειοδοτήσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θεάτρων κινηματογράφων και λοιπών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων καθώς και των μουσικών οργάνων, από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

Παράλληλα, οι δήμοι θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο καθώς μέσα σε 15 ημέρες δεν θα μπορούν να ελέγχουν τις αιτήσεις για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης, η προστασία του περιβάλλοντος θα υποστεί μεγάλη ζημία ενώ και η ηχορρύπανση σε αρκετές περιοχές θα αυξηθεί.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα