Συνέδριο αιρετών γυναικών της ΚΕΔΕ στην Καβάλα 7-9 Απριλίου

_AR_8968

Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας πρέπει να συμβάλει τα μέγιστα στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες

 

Την πραγματοποίηση συνεδρίου αιρετών γυναικών στην Καβάλα από 7- 9 Απριλίου αποφάσισε  η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η οποία συνεδρίασε σήμερα παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

 

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο  της προώθησης της «Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες». Πρώτο βήμα για την υλοποίηση των αρχών της Χάρτας είναι κατά τη διάρκειά του συνεδρίου  οι εκπρόσωποι των δήμων της χώρας να προχωρήσουν στην υπογραφή της, ενώ το αμέσως επόμενο είναι η δημιουργία και λειτουργία Γραφείων Ισότητας σε όλους τους δήμους της χώρας.

 

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη σκοπιμότητα του Συνεδρίου τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας πρέπει να συμβάλει τα μέγιστα στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες και να αποτελέσει «ομπρέλα»  προστασίας της ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παράλληλα, σημείωσε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση  πρέπει με νέους τρόπους, δράσεις και δομές να στηρίξει τις γυναίκες που σήμερα εισπράττουν πρώτες τις συνέπειες της ανεργίας, του αποκλεισμού και τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, που αυξάνονται στην περίοδο της κρίσης. Με το συνέδριο αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης, ευελπιστούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους και να εισάγουμε νέες πρακτικές για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και να ενισχύσουμε το λόγο και το ρόλο των γυναικών στις τοπικές κοινωνίες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα