Συνεδρίασε η κοινή ομάδα εργασίας της ΚΕΔΕ και εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

photo 23.6

Γ. Πατούλης – Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, διαμορφώνουν ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους»

 

Την πεποίθηση πως είναι απολύτως επιτακτική η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Αντικείμενο της κοινής ομάδας εργασίας, η οποία συστάθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πατούλη, είναι η επεξεργασία και ακολούθως η κατάθεση στα αρμόδια υπουργεία, προτάσεων που θα έχουν στόχο  την εξασφάλιση της σταθερής ροής χρηματοδότησης του προγράμματος αλλά και τη διασφάλιση  των θέσεων εργασίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και η κα Παυλίδου Μαρία, Μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς.

Από την πλευρά των εργαζομένων παρόντες ήταν η κα Κολιζέρα Σοφία,  Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής, η κα Μαντέλου   Αγγελική, Πρόεδρος Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων ΒΣΣ Δ. Ελλάδας  &  Πελοποννήσου, η κα Παπαϊωάννου Λουκία, Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Βοιωτίας, ο κ. Αθανασίου Ιωάννης, Πρόεδρος  Σωματείου  Εργαζομένων στις Κοινωνικές και Προνοιακές  Δομές Λευκάδας και ο κ. Γεωργέλης Ευστράτιος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΒΣΣ  Ν. Λέσβου

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν τη σημασία των υπηρεσιών που παρέχονται, μέσω του προγράμματος, σε χιλιάδες ωφελούμενους και εστίασαν στο βασικό αίτημά τους που είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως πάγια θέση της ΚΕΔΕ, όπως έχει αποτυπωθεί και στην απόφαση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου 2015, είναι η διασφάλιση της συγχρηματοδότησης όλων των Κοινωνικών Δομών – Προγραμμάτων της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού με ταυτόχρονη διασφάλιση απασχόλησης του υφιστάμενου προσωπικού.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, διαμορφώνουν ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων και αυτονόητων, όπως ανέφερε, αιτημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την πρόθεσή του να ζητήσει μία συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, παρουσία των εργαζομένων στο πρόγραμμα και των νομικών συμβούλων της ΚΕΔΕ, προκειμένου να βρεθεί μία οριστική λύση.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει έμπρακτα τη βούληση της για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση να μετατοπίζει τις ευθύνες της στους Δήμους. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα