Συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στις Βρυξέλλες

Βρυξέλλες4Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αξιωματούχους και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 25 και 26 Οκτωβρίου συναντήθηκε με:

 

  • Τον Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Günther H. OETTINGER.

Επίκεντρο της συνάντησης  ήταν η σταθερότητα και η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά προγράμματα χρηματοδότησης βασικών έργων υποδομής για μια ενιαία ψηφιακή αγορά τόσο στον ηπειρωτικό, όσο και στο νησιωτικό χώρο. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής αξιοποίησης των πληροφοριών σε ζητήματα χρηματοδότησης που αφορούν τους δήμους με άξονα την προγραμματική περίοδο 2014- 2020.

 

  • Εκπροσώπους του νέου φορέα Υπηρεσίας Υποστήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (Structural Reform Support Service). Ο Γ. Πατούλης τους κατέστησε σαφές ότι η διαχείριση των προγραμμάτων θα πρέπει να αναλαμβάνεται από τους δήμους, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγεται το εν λόγω αντικείμενο. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και το μεταναστευτικό, το οποίο από την πρώτη στιγμή η ΚΕΔΕ το έθεσε στις άμεσες προτεραιότητες της, υποβάλλοντας προτάσεις και παρέχοντας έμπρακτη βοήθεια.

 

  • Στελέχη του Ευρωπαικού Γραφείου των Δήμων της Βάδης- Βυρτεμβέργης στις Βρυξέλλες. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αντάλλαξε μαζί τους απόψεις σε θέματα Πολιτικής των Δήμων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και η συνεργασία με το γραφείο της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες αποτέλεσαν βασικό άξονα της συζήτησης. Το επικείμενο συνέδριο με τίτλο »Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης», αναμένεται να συμβάλλει και αυτό στην ανταλλαγή εμπειριών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

  • Το Διευθυντή Πολιτικών Απασχόλησης της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της ΕΕ (DG EMPL) Eckert Detlef, με τον οποίο συνομίλησε για την επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και τα πλεονεκτήματα του συστήματος της διττής εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης τόνισε την πρόθεση της ΚΕΔΕ να αναπτύξει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Την Πρόεδρο της Ομάδας Εργαζομένων της Ευρωπαικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EWSA) Gabriele Bischoff , με την οποία συζήτησε τη συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση. Ο κ. Πατούλης τόνισε το πόσο σημαντική είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

  • Το Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG Regio) Walter Deffaa. Ο Γ. Πατούλης τον ενημέρωσε για την καθυστέρηση της παρακολούθησης των προγραμμάτων χρηματοδότησης της προηγούμενης περιόδου και την επιτακτική ανάγκη απορρόφησης προγραμμάτων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020από τους δήμους. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε πλήθος ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παρέχοντας υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

 

  • Το Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ENV) Aurel CIOBANU-DORDEA, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα πρόληψης δημιουργίας και Διαχείρισης Αποβλήτων. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε την ανάγκη υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων καθώς και ενημέρωσης των δήμων για όλα τα παρεχόμενα προγράμματα χρηματοδότησης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα