Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας

1fpg_0472

Γ. Πατούλης: «Η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε κοινωνία γερόντων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, γιατί η εξέλιξη αυτή αφορά το μέλλον του τόπου μας»

 

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τα μέλη του Προεδρείου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Εμ. Χρυσόγελος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ. Αγγελή.

 

Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων εστίασαν στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως οι πολύτεκνες οικογένειες είναι οι μόνες «που αντιστέκονται στον κατήφορο της υπογεννητικότητας».

Ειδικότερα υπογράμμισαν τη σημασία αποτελεσματικού σχεδιασμού και εφαρμογής δημογραφικής πολιτικής καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την υποστήριξη των πολυτέκνων, τονίζοντας πως η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.

 

Με δεδομένη την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας τα μέλη της Συνομοσπονδίας ζήτησαν από τον κ. Πατούλη τη συνεργασία της ΚΕΔΕ στην προσπάθεια ενίσχυσης της στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών, στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε «πληγή» για τη χώρα μας την υπογεννητικότητα και επισήμανε πως σε συνδυασμό με τη φυγή πολλών νέων στο εξωτερικό, λόγω της κρίσης, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες των πολύτεκνων οικογενειών για τις οποίες, όπως ανέφερε, πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα από το κράτος.

 

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Στη χώρα μας το δημογραφικό πρόβλημα έχει πάρει πια ανησυχητικές διαστάσεις. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα από την Πολιτεία. Είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές και να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα  που θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά. Το δημογραφικό θέμα είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ελληνική κοινωνία.

Η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε κοινωνία γερόντων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, γιατί η εξέλιξη αυτή αφορά το μέλλον του τόπου μας. Η στήριξη της ΚΕΔΕ στις προσπάθειες των πολυτέκνων να κατακτήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, είναι δεδομένη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι στο πλευρό τους , συνοδοιπόρος με όσα μέσα διαθέτει».

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα