Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο -Γ. Πατούλης: Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αναγκαιότητα η κεντρική διοίκηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες καθώς είναι σε οριακό σημείο η οικονομική βιωσιμότητα των δήμων

ΠΤΔΥπόμνημα με την υφιστάμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Π. Παυλόπουλου προκειμένου να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις και εξέφρασε τη διαχρονική αναγκαιότητα η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει τη δύναμη που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερος γνώστης των αυτοδιοικητικών θεμάτων, καθώς έχει διατελέσει Υπουργός Εσωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η υποχρηματοδότηση των δήμων, οι τεράστιες περικοπές σε ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, οι αλλαγές που προωθούνται σε επίπεδο νέου Καλλικράτη, καθώς και ο κίνδυνος να  αυξηθούν οι δήμοι που εισέρχονται σε Πρόγραμμα Οικονομικής εξυγίανσης.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας των Δήμων έχει φθάσει σε εξαιρετικά οριακό σημείο θέτοντας σε κίνδυνο την ακύρωση της πορείας του θεσμού της Τ.Α.».

Στη συνέχεια τόνισε ότι με τις πολιτικές που ακολουθούνται «καθίσταται ανενεργό στην πράξη το άρθρο 102 του Συντάγματος, με το οποίο κατοχυρώνεται η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια σύγκλισης της χώρας μας με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα αναφορικά με τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Να επισημανθεί ότι η συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου  Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο πραγματοποιήθηκε σε άτυπο επίπεδο. Ωστόσο συμφωνήθηκε ότι αν κριθεί αναγκαίο, αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση  με τη ΚΕΔΕ.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα