Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μ. Βορίδη

Γ. Πατούλης: «Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι όλοι όσοι υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση λογοδοτούμε μόνο απέναντι στους πολίτες. Είμαστε οι άμεσοι εκφραστές των τοπικών κοινωνιών και όχι μαριονέτες που εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα»

 

Συνάντηση με τον τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μ. Βορίδη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στα πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ να ενημερώσει τα κόμματα για τις θέσεις και τις προτάσεις της σχετικά με την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προωθούμενες αλλαγές στον Καλλικράτη αλλά και τα προβλήματα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης τα οποία δυσχεραίνουν την ορθή λειτουργία των Δήμων και υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Βορίδη είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που ταλανίζουν την Αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Στο πλαίσιο αυτό τον προσκάλεσα να παραστεί και σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Συζητήσαμε κυρίως για τις προωθούμενες αλλαγές του Καλλικράτη αλλά και την εμμονή της κυβέρνησης αφενός να μας αγνοεί συστηματικά και αφετέρου να μην μας παρουσιάζει τις προτάσεις της σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας.

Επαναλαμβάνω ότι εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και το έχουμε αποδείξει εμπράκτως , αλλά διάλογος δεν γίνεται μόνο από έναν. Τα προβλήματα είναι σοβαρά και απαιτούν υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους μας.

Η  Μεταρρύθμιση που θέλουμε  πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή. Κι όχι τη διάλυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, του μοναδικού ίσως θεσμού του Κράτους που έμεινε όρθιος στα χρόνια της κρίσης στηρίζοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τη μετατρέψει σε κομματικό λάφυρο. Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι όλοι όσοι υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση λογοδοτούμε μόνο απέναντι στους πολίτες και σε κανέναν άλλον. Είμαστε οι άμεσοι εκφραστές των τοπικών κοινωνιών και όχι μαριονέτες που εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μ.Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μετά τη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Κυβέρνηση οργανώνει και τρίτη απόπειρα κομματικής άλωσης αυτή τη φορά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απλή αναλογική, αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους, άτυπα λαϊκά συμβούλια και κομισάριοι Γραμματείς στους Δήμους, συνθέτουν το σκηνικό διάλυσης και χειραγώγησης της Αυτοδιοίκησης, με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες.

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να μην υιοθετηθούν τέτοιου είδους ρυθμίσεις».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

[td_block_social_counter facebook="cityconnectnewsgreece" style="style6 td-social-boxed" open_in_new_window="y" f_counters_font_family="394" f_network_font_family="891" f_counters_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_network_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIiwicG9ydHJhaXQiOiI5In0=" counter_color="#ffffff" counter_color_h="#ffffff" network_color="#ffffff" network_color_h="#ffffff" tdc_css="eyJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsInBob25lIjp7Im1hcmdpbi1ib3R0b20iOiI0MCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3NjcsImFsbCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNDAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" twitter="CityConnectgr" youtube="UCAw9690RMUGyhc0XY-L3vwg"]

Τελευταία Νέα