Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Συνέλευσης της Σικελίας Giovanni Ardizzone

fullsizerender-12Γ. Πατούλης: «Αναγκαία η δημιουργία ενός δικτύου όλων των Αυτοδιοικητικών Ενώσεων της Ευρώπης για τη χάραξη χρήσιμων και γόνιμων πολιτικών, προς όφελος των πολιτών»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Συνέλευσης της Σικελίας Giovanni Ardizzone, στο περιθώριο του συνεδρίου της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη συνάντηση, έγινε εκτενής συζήτηση για τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τη δρομολόγηση κοινών δράσεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των αυτοδιοικητικών δεσμών Ελλάδας-Σικελίας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για τα οποία αναμένεται να βγουν προσκλήσεις τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την ανάγκη σύστασης μιας κοινής επιτροπής με εκπροσώπους των δύο χωρών, με αντικείμενο την παρακολούθηση και επεξεργασία των παραπάνω προγραμμάτων που θα χρησιμοποιηθούν ως όχημα για την επίτευξη κοινών πρωτοβουλιών.

Παράλληλα και με δεδομένο ότι στη Σικελία υπάρχουν πολλά ελληνόφωνα χωριά, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας για την περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικής κουλτούρας στη Σικελία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Ardizzone για άλλη μία φορά είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Στη Σικελία είναι πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο και αυτό από μόνο του μας δίνει το έναυσμα να εργαστούμε, οι δύο χώρες, για κοινές δράσεις που θα αναδείξουν την ελληνική κουλτούρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες.

Του επισήμανα πως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία επιβάλλεται να ενωθούμε όλες οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις των Ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι κεντρικές κυβερνήσεις και τα κόμματα και να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση τον ενημέρωσα για την πρόταση μου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο όλων των Αυτοδιοικητικών Ενώσεων για τη χάραξη χρήσιμων και γόνιμων πολιτικών, μία πρόταση που ο κ. Ardizzone, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα