Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ Γ. Τερζάκη

photo_01102015terzakis

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Γ. Τερζάκη.

 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραχωρηθούν στους Δήμους τα ακίνητα που είναι ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

 

Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Τερζάκη ότι όλα τα ακίνητα της ΕΤΑΔ πρέπει να αξιοποιηθούν μόνο μετά από διαβούλευση με τους Δήμους, ώστε να είναι η αξιοποίησή τους επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες.

 

Μέχρι δε, την αξιοποίηση αυτών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε αυτά τα ακίνητα να παραχωρηθούν στους Δήμους για αξιοποίηση και διαχείριση, καθώς σήμερα τα ακίνητα της ΕΤΑΔ είναι συνήθως εγκαταλελειμμένα και αποτελούν εστίες παραβατικότητας και μόλυνσης.

 

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι Δήμοι διεκδικούν τη διαχείριση όλων των ΧΕΥ που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια, με στόχο την δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου το οποίο έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια.

 

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης πρότεινε στον κ. Τερζάκη η οποιαδήποτε καταβολή αντιτίμου για την παραχώρηση των ακινήτων στους Δήμους να γίνει μέσω του πράσινου ταμείου, το οποίο εκ του σκοπού του έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.

 

Από πλευράς Διοίκησης ΕΤΑΔ υπήρξε η δέσμευση ότι θα συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για επίλυση των παραπάνω θεμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΤΑΔ.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την άναρχη ανάπτυξη, χωρίς σχέδιο και όραμα. Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  Η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και της οικιστικής φυσιογνωμίας των πόλεων αλλά και η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Οι Έλληνες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα