Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Ιταλό βουλευτή του Forza Italia Marco Martinelli και εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας, στη Ρώμη

photo rome 4

Στο επίκεντρο της συζήτησης η προσφυγική κρίση

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη, είχε σειρά επαφών στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, μεταξύ των οποίων και με το βουλευτή του ιταλικού κόμματος Forza Italia, Marco Martinelli. Ακολούθησε ξενάγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, στο Ιταλικό Κοινοβούλιο από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Martinelli βρέθηκε η διαχείριση της  προσφυγικής κρίσης αλλά και οι συνέπειες του μεταναστευτικού ζητήματος ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι και η Ιταλία είναι μία χώρα με εμπειρία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αντηλλάγησαν εποικοδομητικές απόψεις και διατυπώθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις ενδεδειγμένες μεθόδους αποτελεσματικής διαχείρισης του ζητήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Martinelli για τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι οι Δήμοι δίνουν καθημερινό αγώνα για να διαχειρισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν συμμετέχοντας, με όσα μέσα διαθέτουν, στην εθνική προσπάθεια.

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση που ταλανίζει τις δύο χώρες, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να εστιάζει στο φαινόμενο μετανάστευσης των Ελλήνων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στο εξωτερικό σε μία προσπάθεια να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη. «Χάνουμε τα πιο δημιουργικά μυαλά μας» σημείωσε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε πως η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα για να κρατήσει τους Έλληνες στην πατρίδα τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Όπως είναι φυσικό στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Ενημέρωσα τον κ. Martinelli πως η Αυτοδιοίκηση βάζει πλάτη και θα συνεχίσει να βάζει για την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων δράσεων που θα συμβάλλουν στον καλύτερο συντονισμό και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, γιατί για εμάς το πρόβλημα είναι πρώτα και πάνω από όλα, ανθρωπιστικό.

Επίσης συζητήσαμε την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Ανταλλάξαμε ιδιαίτερα χρήσιμες απόψεις και συμφωνήσαμε να διευρύνουμε τις επαφές μας με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για το καλό των πολιτών ».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τις κυρίες Βίκυ Μαρκάκη και Νικολέτα Ξανθοπούλου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας της Ρώμης.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τις εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας για τις ενέργειες που γίνονται σε αυτοδιοικητικό επίπεδο σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και ειδικότερα για την επικείμενη  οργάνωση, από την ΚΕΔΕ, του συνεδρίου για την προσφυγική κρίση στη Σάμο.

Επιπρόσθετα αντικείμενο της συζήτησης ήταν και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στις 20 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ιταλία και υιοθετήθηκε αμέσως από την ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια συνάντησης του κ. Πατούλη με το δήμαρχο Cava de Tirreni και Πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας Marco Galdi.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Πατούλης σχολίασε πως η ΚΕΔΕ «από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε αυτή την κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και παιδείας».

photo rome 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα