Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα A. Θεοτοκάτου.

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Ανδρονίκη Θεοτοκάτου στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης μετά του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής κ. Ηρακλής Γκότσης καθώς και εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συναινετικό. Ο Γ. Πατούλης, παρουσιάζοντας την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α” βαθμού, αναφέρθηκε σε προβλήματα που δημιουργούνται στο στάδιο του προληπτικού ελέγχου των δαπανών και εστίασε σε ζητήματα ανομοιογένειας και αντιφατικών κρίσεων.

Επεσήμανε, ότι μολονότι ο προληπτικός έλεγχος κρίνεται αναγκαίος, θα πρέπει για λόγους αποτελεσματικότητας να είναι πιο σύντομος και στοχευμένος.

Πρότεινε να οριστούν από κοινού ενημερωτικές συναντήσεις, με πρωτοβουλία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες θα πραγματεύονται ζητήματα με ελεγκτικό χαρακτήρα.

Η έκδοση ενός εγχειριδίου οδηγιών με σκοπό την κωδικοποίηση των διαδικασιών που θα πρέπει να πληρούνται κατά τη διαδικασία ενταλματοποίησης δαπανών, αποτέλεσε πρόταση της ΚΕΔΕ και κρίθηκε αναγκαία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμπλήρωσε πως η έκδοση του συγκεκριμένου εγχειριδίου θα πρέπει να περιλαμβάνει τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ζητήματα των ΟΤΑ, για να υπάρχει και η έγκαιρη ενημέρωση αυτών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής επικρότησε τις απόψεις αυτές και συμφώνησε στις από κοινού δράσεις σε ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

f1

f2

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα