Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα Christophe Chantepy

Γ.Πατούλης:  «Οι ισχυροί δεσμοί φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για εποικοδομητικές συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, προκειμένου να δυναμώσουμε τη φωνή των τοπικών κοινωνιών»

Τις προοπτικές ενίσχυσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Α’βαθμού με τις αντίστοιχες Αυτοδιοικητικές Ενώσεις της Γαλλίας, συζήτησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy , κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Στη συνάντηση μετείχε και η Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κ.Μάναλη.

Ο κ. Πατούλης εξήρε τις αγαστές σχέσεις που έχουν ο Ελληνικός με το  Γαλλικό λαό και τόνισε ότι αυτοί οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για εποικοδομητικές συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Παράλληλα υπογράμμισε τον ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να έχουν οι ευρωπαϊκές Αυτοδιοικήσεις στη διαμόρφωση γόνιμων και χρήσιμων πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες, επισημαίνοντας  ότι μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα διευκρίνισε, κατά τη συζήτηση, πως η πρόσκληση συνεργασίας προς της Γαλλική πλευρά γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ να ενισχύσει την εξωστρέφεια της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, μέσω εποικοδομητικών επαφών με σημαντικούς αυτοδιοικητικούς φορείς στην Ευρώπη με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση ανέφερε πως οι συνεργασίες αυτοδιοικητικών φορέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση κοινών πρωτοβουλιών  σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η τεχνολογία, η διαχείριση απορριμμάτων αλλά και ο τουρισμός, με έμφαση στον ιατρικό τουρισμό.

«Με την προώθηση τέτοιου είδους συνεργασιών, ενισχύονται οι τοπικές και περιφερειακές δομές» τόνισε και πρόσθεσε πως παράλληλα ισχυροποιείται η ευρωπαική αυτοδιοικητική φωνή για κοινές διεκδικήσεις που θα έχουν πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρέσβης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση συνεργασίας που του απεύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στη διαδικασία δρομολόγησης των σχετικών συνεργασιών με σημαντικές αυτοδιοικητικές ενώσεις της Γαλλίας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον Γάλλο Πρέσβη είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνομιλία και συμφωνήσαμε να δρομολογήσουμε συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών, προς όφελος των πολιτών.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία επιβάλλεται να ενωθούμε όλες οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις των Ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι κεντρικές κυβερνήσεις και τα κόμματα και να διαμορφώσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης που θα δυναμώσουν τη φωνή των τοπικών κοινωνιών.

Η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευρωπαϊκού αυτοδιοικητικού δικτύου, θα συνεχιστεί με ανάλογες συνέργειες,  με αυτοδιοικητικούς φορείς και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Στα χρόνια της κρίσης η Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και  τη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής».

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα