Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου του Μόντρεαλ Ντένι Κοντέρ

Γ.Πατούλης: «Η φυγή προς τα εμπρός για τη χώρα μας θα έρθει μέσω της τοπικής ανάπτυξης η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εθνική ανάπτυξη»

 

 

Ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μόντρεαλ και συνεχίζοντας τις εποικοδομητικές επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Καναδά, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Mητροπολιτικής πόλης του Μόντρεαλ Ντένι Κοντέρ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η ελληνικής καταγωγής Αντιδήμαρχος Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος, ο Δήμαρχος του Πιέρφοντ Δημήτρης Μπέης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Νίκος Παγώνης. 

Ο κ. Πατούλης κάλεσε τον κ. Κοντέρ να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή. 

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το υψηλό επίπεδο λειτουργίας των αυτοδιοικητικού θεσμού στον Καναδά.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών από την εφαρμογή της πολιτικής της αποκέντρωσης, όπου οι πολίτες αποδίδουν πόρους απευθείας στη δημοτική αρχή χωρίς μεσάζοντες και εισπράττουν άμεσα έργα και υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

 

Επιπρόσθετα με δεδομένο ότι τόσο το Μόντρεαλ όσο και το Μαρούσι διαθέτουν ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της αξιοποίησης  τους, με τον κ. Πατούλη να προτείνει τη σύσταση ενός δικτύου ολυμπιακών πόλεων μέσω του οποίου θα προωθούνται πρωτοβουλίες αξιοποίησης των ολυμπιακών υποδομών προς όφελος των πολιτών. Η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από το Δήμαρχο του Μόντρεαλ. Παράλληλα συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που σχετίζονται με την ελληνική κοινότητα μείζονος στον Καναδά με έμφαση τη στήριξη των ομογενών στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κοντέρ συνεχάρη τον κ. Πατούλη για το κοινωνικό του έργο και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων τα χρόνια της κρίσης.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφώνησε με το Δήμαρχο του Μόντρεαλ να διευρυνθούν και να ενισχυθούν οι αυτοδιοικητικοί δεσμοί του Μόντρεαλ με την Ελλάδα με στόχο τη δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών για τη βέλτιστη προάσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

 

« Η συνάντηση μου με το Δήμαρχο του Μόντρεαλ αποτελεί έναν εξαιρετικό επίλογο στην ιδιαίτερα εποικοδομητική επίσκεψη μου εδώ στον Καναδά όπου είχα την ευκαιρία να συναντήσω σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες όπως τον Πρωθυπουργό Τζάστιν Τρυντώ, προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας, τον Μητροπολίτη Καναδά κ.κ.Σωτήριο, αλλά και παράγοντες από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και της υγείας.

Παράλληλα θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για όλες τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.

Με τον Δήμαρχο Μόντρεαλ συζητήσαμε για τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ στον Καναδά με συνέπεια οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες να διαμορφώνουν και να αποφασίζουν για το μέλλον τους χωρίς κηδεμονίες.

Τα αποτελέσματα σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών αλλά και υποδομών είναι πραγματικά εντυπωσιακά και αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει ένα καμπανάκι στην ελληνική κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς.

Η φυγή προς τα εμπρός για τη χώρα μας θα έρθει μέσω της τοπικής ανάπτυξης η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εθνική ανάπτυξη. Είναι καιρός επιτυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο να έρθουν και στην Ελλάδα η οποία πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της εξωστρέφειας και όχι της απομόνωσης.

Η Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην εθνική προσπάθεια για αναγέννηση».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα