Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αν.Θεοτοκάτου

elsyn1elsyn2

Γ.Πατούλης: «Με το Ελεγκτικό Συνέδριο είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι για τη διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αν. Θεοτοκάτου, προκειμένου να της παραδώσει τα πρακτικά της διημερίδας με αντικείμενο τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στα μέσα Απριλίου, με τη συμμετοχή του προεδρείου και των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την κα Θεοτοκάτου για την καλή συνεργασία και της επισήμανε πως όλες οι εισηγήσεις που έγιναν από τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη διημερίδα, αποτελούν ένα πολύτιμο και ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους Δήμους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πραγματοποίηση και μίας δεύτερης, αντίστοιχα, διημερίδας στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν σχετικού αιτήματος που έχουν διατυπώσει οι Δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε στην Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου την ανάγκη υποβοήθησης των Δήμων σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ειδικότερα επισήμανε ότι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των θεμάτων, είναι να υπάρξει μία θεσμική παρέμβαση προκειμένου, εκτός από τον προβλεπόμενο συνταγματικά έλεγχο του ελεγκτικού συνεδρίου, να εξαλειφθούν οι πολλαπλοί μηχανισμοί ελέγχου οι οποίοι αποτελούν τροχοπέδη στη διαδικασία άσκησης της δημοτικής πολιτικής.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ γνωστοποίησε στην κα Θεοτοκάτου την πρόθεση της ΚΕΔΕ να κάνει μία σειρά παρεμβάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θεσμικές ρυθμίσεις που δυσχεραίνουν το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποδυναμώνουν την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου συμφώνησε στην ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων, μέσα από ένα γρήγορο προληπτικό έλεγχο που αφενός θα διασφαλίζει τους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας και αφετέρου θα κατοχυρώνει τους ελεγχόμενους υπόλογους των Δήμων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π.Ζυγούρης.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα