Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας για τα προβλήματα του κλάδου

photo-eete-21-9

Γ. Πατούλης: «Δεν είναι δυνατόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην μπορεί να ρυθμίζει μόνη της τα του οίκου της για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια»

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας Εύα Μελά και μέλη του ΔΣ.

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εστίασαν στην ανασφάλεια που επικρατεί σε σχέση με τους όρους και τις προϋποθέσεις εργασίας τους και κατέθεσαν στον κ. Πατούλη σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες εργασίας τους και να είναι ποιοτικότερες οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως η καλλιτεχνική δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι Δήμοι βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα, επισημαίνοντας πως προάγει την κοινωνική μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια των πολιτών και συμφώνησε με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων πως πρέπει να υπάρχει ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις προκειμένου να είναι αποδοτικοί στο έργο τους.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

 

«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που απασχολούνται στον τομέα του Πολιτισμού, τα οποία καθημερινά δυσχεραίνουν το έργο τους και δημιουργούν εμπόδια στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά συζητάμε για το αυτονόητο. Δηλαδή τη δυνατότητα να μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ρυθμίζει μόνη της τα του οίκου της για το καλό των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, χωρίς μονίμως να εξαρτάται από το συγκεντρωτικό κράτος. Όπως άλλωστε γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Αναδεικνύει την ιστορία, τις ρίζες μας και συμβάλει στην πνευματική ανάταση της κοινωνίας, ιδιαίτερα σήμερα, που βιώνουμε μια γενικευμένη κρίση».

Σε αυτή την κατεύθυνση η ΚΕΔΕ προωθεί και στηρίζει το Δίκτυο Πολιτισμού, μεταξύ των Δήμων της χώρας μας, με σκοπό την ανταλλαγή, εκτός από πολιτιστικά δρώμενα, καλλιτεχνών και δημιουργών.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων που ταλαιπωρούνται και βιώνουν καθημερινά συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας.

Θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία προκειμένου να επεξεργαστούμε από κοινού προτάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

 

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Εύη Αθανασίου και ο υπεύθυνος για τα εικαστικά στους Δήμους Δ. Βάρβογλης.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα